Tekil mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2023, 12:07   #15
ihaveanidea
Platin Üye
Yanıt: Özel Mesaj Gelince Heyecanlanmak

Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
İstese BTK da internete çıktığımız her şeyi okur ancak bu durumda TCK md. 134'ü ihlâl etmiş olur. Ama dediğin gibi kanun, mevzuat bilmeyen ergen -ya da ergen ruhlu- forum siteleri ve yönetimleri de yok değil, haklısın. Ama burada eklenti olmadığına müsterih olabilir herkes, rastgele adminlerden biri admin panele girip "Kullanıcılar" sekmesindeki menü linklerini ekran atabilir. Eklenti kurulu olan forumlarda en altta "Read PMs" menüsü çıkar.

Etik değil, hukuki hiç değil. Direkt yasal suç.

Daha detaylı bilgi için bkz: @ihaveanidea (kitap gibi adamdır.)

Vay be. Benden ve @Bahtiyar'dan da mı gizli @Beatrice? Hiç yakıştıramadım. Üst alıntıda kaç cümledir boş yapıyom ben de...

Üstadım günaydın. Bahsettiklerine tamamen katılmakla beraber aslında tam tersi durumda da son tüketici kullanıcılarımıza kötü bir haber vermek istiyorum.

Kullanıcılarımızın kayıt olurken okumayıp en alta inerek tiklediği forum kuralları var ya, hah işte orada biz kullanıcılarımıza özel verilerinin güvenliği konusunda herhangi bir güvence garanti etmiyoruz. Yani bu şu oluyor.

Sizin konu açmanız, avatar yüklemeniz, mesaj yazmanız ve hatta özel mesaj yazmanız halinde forumumuzda oluşturduğunuz tüm veriler yine forumumuza ait oluyor ve sizin bu saydıklarım hakkında herhangi bir şahsi hakkınız bulunmuyor. Tüm veriler bizim sistemimizde depolanıyor ve biz "veri barındırıcı" hükümleri çerçevesinde bu verileri üçüncü kişilerle paylaşmadan dilediğimiz gibi işleyebiliyoruz.

Biliyorum bu anlattığım biraz sertti ama yapacak bir şey yok, hukuk maalesef çok sistemsel yürüyen bir cellat...

Alıntı ile Yanıt