Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2023, 21:14   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Elif Şafak Kitaplarından Alıntı Sözler




Elif Şafak Kitaplarından Alıntı Sözler
Www.TrendForum.Net



Elif Şafak'ın kitaplarında en beğenilen alıntı sözlerini sizler için derledik. Birbirinden güzel, başarılı kitapları bizlere kazandıran Elif Şafak'ın kitaplarındaki en güzel sözleri, en güzel kitap alıntı sözlerini sizler için derledik;

Modern aşk istemem telaşdan başka ne ki, ilkel aşk isterim aşkın en ilkel halini... (Elif Şafak - Baba ve Piç)

Şimdi önünde iki seçenek var. Ya atlayacaksın denize, dalgaları filan unutup, sen de bir katre olacaksın onun içinde. Ya da kıyıda oturup, bekleyeceksin. Dalgaların kıyıya vurup, parçalanmasını seyreyleyeceksin. O zaman da onlar birer katre olacak gözlerinin önünde. İki türlü yaşanır hayat eğer bir şeye benzeyecekse. Ya kendini yok edeceksin hayatın içinde, ya da hayatını yok edeceksin kendinde. ( Elif Şafak - Bit Palas )

Kader, hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Bu sebepten, "ne yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. Kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. Öyleyse ne hayatının hakimisin, ne de hayat karşısında çaresizsin... (Elif Şafak – Aşk)

Belki de insan bir şeye ne kadar yakınsa o kadar az görebiliyordu.Yıldızlar gibi hayatın hakikatlerini keşfedebilmek için de mesafe gerekiyordu. (Elif Şafak - Ustam ve Ben)

"Hissettin,ama hatırlamazsın.Nesnenin tabiatinda var.Geçen sefer ne çektiğimizi unuturuz.Gene analar gibi...Fakat bazı doğumlar daha zordur tabii" (Elif Şafak - Ustam ve Ben)

Ne tuhaf.Bizi koruyan kollayan insanlar vardır etrafımızda.Hiç fark etmesek de onlar oradadır daima.Karşılık ya da minnet beklemeden,sadakatle,sevgiyle,sessizce...Nice sonra anlarız kıymetlerini.Hep geç kalırız teşekkür etmekte... (Elif Şafak - Ustam ve Ben)

Son düzenleyen Asi Ruh; 01 Mayıs 2023, 21:23.
 
Alıntı ile Yanıt