Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2023, 11:56   #7459
Çevrimdışı
ihaveanidea
Platin Üye
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle




Salvatore kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Hocam burada sorunun halkta olduğunu mu düşünüyorsunuz ?


Dostum partiler üstü düşünelim. Bu halk muhafazakar. Bak dini yönden demiyorum, alışkanlıklarımızı değiştirmemek için iktidarın ufak tefek vaatlerini sebep ediniyoruz. Rte'nin her iki cümlesinden biri ne? "Durmak yok yola devam." Sen sanıyor musun ki rte'nin şu anki mevcut ekonomik, sosyolojik, psikolojik enkazı düzeltecek vaatleri var da onu uygulayacağız diyor. Bunun alt metni ne biliyor musun? Rte halka bunu söyleyerek "Alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlanmayacaksınız. Biz de doğru ya da yanlış demeden, sorgulamadan bu alışkanlıklarınızın garantörü olarak koruyacağız."

Rte'nin 2018 başkanlık seçiminden beri stratejisi buydu. O yüzden onu esnaf ziyaretlerinde göremedik, o yüzden onu halkla birebir temaslarda izleyemedik. Adam egemenlik kurduğu ülkenin seçmenini okuyor ve stratejisini buna göre ilerletiyor.

Kemal dedeninki ise tam tersi. Tammm tersi. Değişim, dönüşüm, yeniden inşa... Bundan dolayı da geceki altılı masa basın toplantısında "halk ikinci tur diyorsa kabulümüzdür." dedi. Çünkü bu tür söylemlerin en azından çoğunluktaki muhafazakar seçmende pasifize bir korku, bir endişe yarattığını olabilecek en çarpıcı şekilde yaşadı(k).



Biraz detaylı ve uzun oldu, zamanını gasp ettim hakkını helal et dostum. Fakat gerçekler bu, halk hala ve hala bilinçli ve muhakeme gücü yüksek değil ve kazanan ata oynanmadı.
 
Alıntı ile Yanıt