Tekil mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2023, 11:34   #3
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Yanıt: Konya İli Hakkında Herşey




GEZİLECEK YERLER

Mevlana Türbesi


Konya’da gezilecek yerlerin en başında Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabrinin de bulunduğu türbe gelir. 1274 yılında Mevlana’nın oğlu Sultan Veled tarafından yaptırılan bu türbe her yıl binlerce yerli yabancı turiste 'Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözleriyle kucak açar. Maneviyatını sınırlarına girdiğiniz an hissedeceğiniz huzurun ve hazzın merkezi olan bu türbe etrafındaki çarşılarla birlikte gezildiğinde daha keyifli olacaktır. Özellikle Şeb-i Arus kutlamalarının olduğu dönemde yoğunluk artmakta ve 2014 yılından itibaren alınan kararla da müze ücretsiz olarak gezilmektedir. Görmeden şehre veda etmeyin.

İnce Minareli Medrese

Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan medrese Selçuklu Dönemi medrese mimarisine güzel bir örnek. Merkezi konumu sebebiyle rahatça bulup gezebileceğiniz adımınızı atar atmaz girişteki yapıyla sizi büyüleyecek bu güzel mimari yapıyı müze kartınızla ziyaret edebilir içerisinde bulunan Taş ve Ahşap Eserler Müzesi'ni gezebilirsiniz. Dönemin işçiliği ve naifliği sizi oldukça etkiyecektir.

Karatay Medresesi

Alaaddin Tepesi'nin hemen yanında, meydanın köşesindeki küçük ama bir o kadar önemli bir medrese. Konya'nın döneminde kültür ve ilim merkezi olduğunu kanıtlar nitelikteki bu medreseye uğramanızı tavsiye ederiz. Bu mimari yapı ve süslemelere bakmadan gezinizi tamamlamayın özellikle girişindeki işlemeler sizleri fazla fazla etkileyecektir.

Sille Köyü

uram buram tarih kokan binlerce yıllık kültüre kucak açmış yerlerden biri olan Sille'nin tarihi Büyük Selçuklu'dan çok öncelere dayanıyor. Son yıllarda restore çalışmalarının yapıldığı köy, sevdiklerinizle hoş sohbetler yapmak için ideal bir yer. Mağaraları, Kilisesi, çömlekçisi, mum atölyeleri de görülmeye değer yerlerden. Özellikle organik serpme kahvaltısı sizi bir daha gelmeye ikna edecek.

Konya Selimiye Camii

Mevlana Dergâhı'nın batısında yer alan Şehzade Selim tarafından yaptırılmış Klasik Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerinden. Yıllardır devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle içi çoğu zaman ziyarete kapalıdır. Cami etrafındaki yerel satıcılardan alışveriş yapıp caminin muhteşem görüntüsüyle güzel bir selfie yaparak buradaki gezi turunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yerköprü Şelalesi


Havanın, suyun ve tabii ki manzaranın en güzel olduğu Yerköprü Şelalesi'ne giderken yanınıza mutlaka havlunuzu ve şortunuzu almalısınız ve tabi birde altı kaymayan bir ayakkabı yoksa harika bir görsel şölen sunan bu şelale sizin için hoş bir anı olmaktan çıkabilir.

Kilistra Antik Kenti

Kilistra Antik Kenti, Meram ilçesinin Gökyurt köyünde yer alır. Kayaların içlerinin oyularak yerleşim alanlarının oluşturulduğu Kilistra arazi yapısı bakımından bizlere Ürgüp'teki Peri Bacaları'nı anımsatıyor. Bölgede çalışmalar hala devam etmekte olup beklenen ilgiyi tam anlamıyla görememiş bir antik kentimizdir.


Atatürk Evi Müzesi

Atatürk'ün Konya ziyaretlerinde kendisine tahsis edilmiş iki katlı küçük mütevazi bir ev. Çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu ev günümüzde müze olarak kullanılıyor ve Mustafa Kemal'in kişisel eşyaları ve kıyafetleri sergileniyor. Aynı zamanda tarih kokan bu şirin ev 1928 yılında Atatürk'e hediye edilmiş ve tapusuna "Reis-i Cumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya Konyalıların hediyesidir." ifadesi konmuş.

Alaeddin Camii

Anadolu Selçuklu Devri Konya'sının en büyük ve en eski camisi olan Alaeddin Camii Konya'da görülmesi gereken yerlerden. Mevlana Türbesi'ne çok yakın mesafede olan caminin mimarisi sizi etkileyecek.

Karapınar Çölü


Türkiye'nin tek çöl toprağı. Ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Kesinlikle ilginç bir yer! Gidip fotoğraf çektirerek kendinizi bambaşka bir ülkedeymiş gibi gösterebilirsiniz.

 
Alıntı ile Yanıt