Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2023, 00:08   #4
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Serçe Dizisi




@Asi Ruh bu diziyi bilmem ama bunun öncülü -yani Kaybolan Yıllar- çocukluk dönemlerimde unutamayacağım, yeri apayrı olan bir dizidir. Neden öncülü diyorum? Onun başrollerinde de Saruhan Hünel ve Fikret Hakan vardı, Saruhan Hünel'i yine Alper Develioğlu seslendirmişti ve müziklerini yapan da aynıydı. Senaristi ve yapımcısı da yine başrol oyuncusu Saruhan Hünel'in eski eşi Sergin Akyaz'dı.

Sergin Hanım; Aynalı Tahir'den itibaren uzun soluklu projelerinde senaryoyu belirli bir noktadan sonra saçmalatıyor evet, Kaybolan Yıllar'ın finalinde de Camcı Baba (KV'deki Ömer Baba karakterinden esintiler taşıyan bir şeydi) mafyanın en tepesi falan çıkmıştı. Belli ki sürprizli son yazmaya çalışırken bozdu da neyse, konu o değil. Her şeye rağmen Kaybolan Yıllar'daki ana hikaye mükemmeldi ve çok daha iyi işlenebilirdi. Ancak yayınlanan mevcut haliyle bile çocukluğuma iz bırakmış sayılı Türk dizilerindendir. Çünkü tam olarak olmasa da benzer bir çocukluk aşkı yaşamıştım o yıllarda. Hatta yine ergenlik zamanlarımda, Regex'ten önce dijital platformlarda kullandığım nick; HachLi'ydı. Kaybolan Yıllar'ın baş karakteri Esmer'in lakabıydı Haçlı. Beni forumlarda ve IRC sunucularında bu kullanıcı adıyla gören bazı şovenist arkadaşlar, "Burası Osmanlı toprağı lan!" açıklaması ile banlarlardı ahahaha.

Neyse... Bir gün niyet edecek olursanız bırakın Serçe'yi, açın 2006 yapımı Kaybolan Yıllar izleyin. YouTube'da bütün bölümleri bulunuyor. Serçe'den 2 yıl kadar önce yapıldı zaten.

Bir gün çok zengin olursam büyük bir yapımcılık girişimiyle; Kaybolan Yıllar'ı senaryodaki kopuklukları tamamen giderilmiş bir şekilde, daha sansasyonel isimlerle yeni baştan çekeceğim. Var böyle de bir hayalimiz. ^^
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt