Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2023, 10:32   #11474
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Bunları öğret bana çalışkan öğrenci olucam söz

Bunları çoğu forumda bulunan teknik yöneticilerin de bildiğini sanmıyorum. Çünkü genel olarak "çalışıyorsa dokunma" mantığıyla hareket ettikleri için geliştirmekten bihaber oluyorlar. Kullandığım terminolojiyi bi' anlarsa @SeoS anlar diye düşünüyorum. Bu arada forumhome ve threadbit şablonlarına da ufak bir dokunuş yaptım; üye profilleri ziyaretçilere gizli olduğundan artık ana sayfadaki ve forum görünümündeki son gönderen kısmında renklerine göre gösterimde olsalar da misafirler için tıklanabilir olmayacaklar. Bakalım meyvesini yiyebilecek miyiz bu küçük tricklerin?

2020 yılında bir ara GTmetrix'e göre optimize etmeye sarmıştım. Eski forumumda tüm görsellerin width, height değerlerini bile eklemiştim düşün. Psikopatlığım tutarsa en ince detayına kadar dalarım. Hatta o zaman PageSpeed'i %98'e kadar getirip, teknik yönetici olduğum forumda duyurusunu da yapmıştım. @KahKaha belki hatırlar, onun doğum gününe denk gelmişti. Hız olarak füze gibi olmuştu forum, gerçi burada yavaşlık sorunu yok ama bir ara o görsellerin width ve height değerlerine el atayım aklıma gelmişken. Onları öntanımlı çağırınca tarayıcılar daha hızlı yorumladıkları için ciddi bir performans artışı sağlıyor.

Çalışkan öğrenci olmak için kendine alan seçmen lazım. Back-End mi? Front-End mi? Yoksa SEO mu? Gerçi çoğu iç içe şeyler. Hepsini bilene de Full-Stack Developer diyolla, onlar da paraya para demiyor. Ben de burada dedemin zamanından kalan vBulletin'i ayağa kaldırmak için ömür çürüteyim işte.

Psikolojim bozuldu. Gidiyom ben.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt