|
Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Kim bilir orda ne güzel çikolatalar vardır
|
Aslında yok
Gerçi damak zevkine göre değişir o ama ben yine de sebebini anlatayım
70lerde Amerika’da yağın kalp sağlığı üzerindeki etkileri hakkında büyük farkındalıklar oluşmuş. Hangi başkanın dönemine denk geliyor hatırlayamıyorum ama kalp rahatsızlığı olan bir başkanla doğrudan bağlantılı bir olay. O dönemlerde ve sonrasında uzunca süre, yağ, koroner arterlerin tıkanmasındaki en büyük şeytan olarak görüldüğü için çikolatalardaki yağ ve şeker oranını değiştirmişler. O yüksek kakao ve yağ oranlı cağnım çikolatalar, tatlarını kaybetmeye başlayınca yağın yerini şeker ile dolduran formüller ortaya çıkmış. Her yiyeceği şekerle bezemelerindeki sebeplerden biri de bu olabilir. O kısımdan pek emin değilim, sadece spekülatif olarak yazdım.
O yüzden, Avrupa çikolatalarında kakao ve yap oranı daha yüksekken, Amerika çikolatalarında şeker oranı daha yüksek. Hangisini tercih edersin, bilmem