Tekil mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2023, 22:30   #7
Çevrimiçi
Beatrice
Yanıt: Üç katlı çikolatalı krem kek




KahKaha kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Aslında yok Gerçi damak zevkine göre değişir o ama ben yine de sebebini anlatayım
70lerde Amerika’da yağın kalp sağlığı üzerindeki etkileri hakkında büyük farkındalıklar oluşmuş. Hangi başkanın dönemine denk geliyor hatırlayamıyorum ama kalp rahatsızlığı olan bir başkanla doğrudan bağlantılı bir olay. O dönemlerde ve sonrasında uzunca süre, yağ, koroner arterlerin tıkanmasındaki en büyük şeytan olarak görüldüğü için çikolatalardaki yağ ve şeker oranını değiştirmişler. O yüksek kakao ve yağ oranlı cağnım çikolatalar, tatlarını kaybetmeye başlayınca yağın yerini şeker ile dolduran formüller ortaya çıkmış. Her yiyeceği şekerle bezemelerindeki sebeplerden biri de bu olabilir. O kısımdan pek emin değilim, sadece spekülatif olarak yazdım.
O yüzden, Avrupa çikolatalarında kakao ve yap oranı daha yüksekken, Amerika çikolatalarında şeker oranı daha yüksek. Hangisini tercih edersin, bilmem

Belçika çikolatasından devam edeyim ben )
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt