Krem Karamel
Krem Karamel Www.TrendForum.Net
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Tuz
Hazırlanışı
1. Adım
Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
2. Adım
Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta, yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile tamamen eriyene kadar karıştırın. Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi fırına atın.
3. Adım
Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.
|