Cevizli İrmikli Tatlı
Cevizli İrmikli Tatlı Www.TrendForum.Net
Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı irmik (Büyük boy çay bardağı)
1 su bardağı un (Tepeleme)
1 kabartma tozu
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbet için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Cevizli İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır ??
1 - Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
2 - Su şeker ve limon suyunu karıştırın kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika ocakta tutun.
3 - Hamur için gerekli tüm malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın.
4 - İstediğiniz büyüklükte bezeleri ayırın. İri ceviz büyüklüğünde 15 bezeye ayırdım ( her biri 36-37 gramdır) avuç içinde oval açıp bıçak bıçakla bastırarak ince çizikler atın. Farklı şekiller de verebilirsiniz.
5 - Bir fırın kabına dizip 175° alt üst ayardaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
6 - Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcağı çıkınca(2-3dk sonra) üzerine soğuk şerbeti dökün. İlk etapta biraz yumuşuyor fakat şerbeti çektikten sonra daha kıyır oluyor.
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
|