Vişneli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
10-12 adet güllaç yaprağı
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne sosu için;
400 gram dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı şeker
Üzerine;
Fındık
Vişneli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır ?
1 - Güllaç tariflerine marifet kupası dokunuşu
2 - Öncelikle vişneli ara katımız için, dondurulmuş vişne, şeker ve nişastayı tencereye alalım. Koyulaşana kadar pişirelim.
3 - Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alarak kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
5 - Güllaç yapraklarını sırayla borcama dizelim.
6 - Her katı sütlü şerbetle ıslatalım.
7 - Orta kısmına gelince hazırladığımız vişne sosu sürelim. Bu kata da fındık parçaları ekleyebiliriz.
8 - Kalan güllaç yapraklarını da üzerine yerleştirerek sütle ıslatmaya devam edelim.
9 -Son olarak.En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.Üzerine fındık serperek servis edelim.Afiyet olsun