Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2024, 21:21   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Vişneli Güllaç




Vişneli Güllaç
Www.TrendForum.Net



Vişneli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

10-12 adet güllaç yaprağı
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Vişne sosu için;

400 gram dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı şeker

Üzerine;

Fındık

Vişneli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Güllaç tariflerine marifet kupası dokunuşu
2 - Öncelikle vişneli ara katımız için, dondurulmuş vişne, şeker ve nişastayı tencereye alalım. Koyulaşana kadar pişirelim.
3 - Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alarak kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
5 - Güllaç yapraklarını sırayla borcama dizelim.
6 - Her katı sütlü şerbetle ıslatalım.
7 - Orta kısmına gelince hazırladığımız vişne sosu sürelim. Bu kata da fındık parçaları ekleyebiliriz.
8 - Kalan güllaç yapraklarını da üzerine yerleştirerek sütle ıslatmaya devam edelim.
9 -Son olarak.En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.Üzerine fındık serperek servis edelim.Afiyet olsun
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt