|
Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Acaba düz yazı mı olsaydı diye düşündürttü beni. Emeğinize sağlık.
|
Merhaba sayın @
Beatrice
Bana kalırsa şiir olarak kalır, kalmalı da... Ama bana kalmazsa her şey olabilir bu şey
Ama siz yine de düz yazı olarak değerlendirin isterseniz, benim açımdan mahsuru yok
Neticede ben kendimce yazdım, siz okudunuz ve size ne hissettirdi, ne düşündürdü ise o dur...
Benim yazdığımdaki hisler önemini yitirmiş, sizdeki izi öne çıkmıştır.
Bu yüzden istediğiniz gibi değerlendirme hakkına sahipsiniz.
Şiirde olay budur bence
Ve size muhalefet olsun diye değil ama gözünüzden kaçan bir iki noktaya dikkatinizi çekmek için yine de şunları yazmak isterim:
Bir düz yazıda birbirinden farklı birçok konuyu yukarıdaki şiirde olduğu gibi (fark etmemiş olabilirsiniz, ben yazayım; yalnızlık, itilmişlik, Atatürkçülük, din, hayat pahalılığı, ırkçılık ve mültecilik, aşk ve özlem, siyasi düşünceler ve onlara bakış, şarkı ve türkülere gönderme, doğa sevgisi ve doğaya zara verişe tepki, tanrı, iç hesaplaşma, hayatın adaletsizliği, din istismarı / satın alınma, maddiyata karşı iradesizlik, sosyal medyadaki iki yüzlülük... Daha da var uzamasın...) bir araya getirip, böylesi göndermeler yapılamaz diye düşünüyorum.
Düz yazıda bu kadar kelime oyunu da zor sanki.
Ve şunu da ifade edeyim: Düz yazı olsaydı, bu şiirden çok daha uzun bir yazı olurdu sanki gibi galiba...
Biraz da şiire nasıl baktığınızla da ilgili...
Açık yürekli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, esenlikler...