Ekşili Soğan Dolması Tarifi
Ekşili Soğan Dolması Tarifi Www.TrendForum.Net
Ekşili Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
4 adet soğan(haşlanmış)
500 gram dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 yemek kaşığı (tepeleme) nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 su bardağı su
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Ekşili Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanların kabuğunu soyup, alt ve üst kısmından bir miktar keserek yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın ve ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğanlar soğuduktan sonra nazikçe alttan üste doğru ittirip her bir katmanının düzgğnce çıkmasını sağlayın. Bu noktada birkaç adet soğanın yırtılması normaldir.
Dolmanın iç harcı için kıyma, kuru soğan, ince bulgur, nar ekşisi, pul biber ve naneyi su ilave ederek yoğurun.
Yoğurulan iç harcı katmanlarına ayrılmış soğanların içerisine doldurun ve tencereye dizin.
Sosu için, bir kasede domates ve biber salçalarını, sıvı yağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün.
Önce harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ekşili Soğan Dolması Tarifinin Servis Önerisi
Kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile müthiş uyum sağlıyor.
Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|