Tekil mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2024, 23:01   #5
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Sıfırdan vbulletin kurmak? Lisans soruları?




Mezarkabul53 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
3* ile 4* arasında ne fark var acaba. Örnek ben 3* vbulletin lisansını temiz bir şekilde aldım. Forumuda kurdum. 10 sene sonra 3* iniz güncellemeye kapalı 4* almanız gerekiyor mu olacak acaba.

Şu anda vBulletin 3 dediğimiz sistem, çok uzun yıllardır zaten güncelleme almıyor. Adam akıllı en son güncellemeleri 2008-2009 yıllarında geldi. Sonrasında 3.8.8, 3.8.9, 3.8.11 gibi sürümlerde ancak PHP sürüm uyumluluğu ve bir dizi basit geliştirme yapıldı. En önemli husus ise; 2020 yılı itibarıyla vBulletin.com'dan sıfır bir vBulletin lisansı satın almaya çalıştığınızda yeni lisanstan vBulletin 3 download edemezsiniz. Dolayısıyla TrendForum gibi bir vBulletin 3 forum kurabilmeniz için @Tabut'un da dediği gibi R10 tarzı platformlardan güvenilir ikinci el lisans takip etmelisiniz. Sürekli satışlar olmasa da arada eski lisanslarını satanlar oluyor.

Bunca yıl geçmiş olmasına rağmen neden vBulletin 4, 5 Connect veya 6 benimsenmedi? Çünkü vBulletin 3'ten sonra baş geliştiriciler başta olmak üzere şirketten ayrıldılar ve onlar XenForo şirketini kurdular. Yani güncel bir teknoloji kullanmak sizin için daha ekseriyet gerektiren bir öncelikse; vBulletin 4, 5 Connect veya 6 yerine XenForo kullanmanızı öneririm.

Son olarak; @Tabut yine mesajında vBulletin 3'ün eklenti zenginliğinden bahsetmiş ama bu da çok doğru değil, insanlar vBulletin'den gün geçtikçe uzaklaştığından buna paralel vBulletin destek siteleri de kapandı. Aylardır eski arkadaşım Mertcan'ın vBulletin.com.tr adresi bile kapalı.

TrendForum üzerinde bazı kaliteli eklentilerin paylaşımlarını gerek ben, gerekse @Bahtiyar gerçekleştirdik. Ancak yine de bütünüyle yeterli olur mu? Sıfırdan buna başlayacak birine şahsen önermiyorum.

Hepsi kişisel görüşlerimdir.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt