Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2024, 16:45   #3
Çevrimiçi
Alistair
Yanıt: Sizce ülkedeki suç oranının ve cezalarda caydırıcılığın olmamasının nedeni Şeriat'ı getirmek için olabilir mi?




KoJiRo kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Şimdi şeriat anlamını çoğu insan bilmiyor sanıyorlarki kafa kesmek kol kesmek sanıyorlar halbuki böyle değildir şeriat kula ait değil ALLAH'a aittir ALLAH'ın hükümleridir.öyle bir zihniyet varki ülkemizde şeriatı korkunç bişey olarak gösteriyor genelde çoğu kemalist oluyor bunları söyleyenler yada ateist yada müslüman olmayanlar ALLAH'ın adaleti şaşmaz ama insanoğlunun adaleti şaşar insanoğlu kusurludur yaptığı veya getirdiği kanunlarda kusurlu oluyor.kısasa kısas olmalı bence başka çaresi yoktur.



"Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız. ". (Bakara 179). "Kötülüğün cezası da misli kötülüktür, fakat her kim afvedip ıslâh ederse onun da ecri Allahadır, her halde o zalimleri sevmez". (Şûrâ 40).


İnsanoğlunun kaybettiği zaman ALLAH'ın hükümlerini reddedip kendi hükümleri koyduğu andan itibaren tüm dünya ve insanlık kaybetmiştir çoğu ülkede adalet ahlak hiç birşey kalmamıştır.

Şu anda Şeriatla yönetilen ülkelerde suç oranları sıfır mı?

"çoğu kemalist oluyor bunları söyleyenler yada ateist yada müslüman olmayanlar"

Hakaret niyetine yazmışsınız bu düşüncelere sahip insanlar mı sadece suç işliyor. Alaka kuramadım.

Yorumunuza cevap atmaya çalışırken geçen zamanımdan özür diliyorum. Aslında ben sizinle bu konuyu tartışmamaya karar verdim.

~
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt