Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2022, 08:42   #26
Çevrimiçi
AspavA
Trend Üye
Yanıt: Webmaster ne is yapar?




Erşan Kuneri kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Forumlarda webmaster rankı kullanan kişiler hazır WordPress temasıyla sohbet sitesi açıp içine 2-3 makale ekleyenler oluyor genelde. Ha buna webmaster demek doğru mu? Bir ara web yöneticisi diye bir tabir kullanılırdı. O bence daha doğru. Master dediğin zaman biraz daha üretebilmek, en azından orta düzeyde yazılım dillerine hakim olmak gerekli. Önceki gönderilerimde de dediğim gibi kavram ve tanım olarak tartışmalı bir konu bu.

Mesela @AspavA var. Bu adam ciddi ciddi tema çiziyor, döküyor. İş üretiyor. Ama falanca var hayatında bir CSS class'i yazmamış, webmastermış gibi IRC hatunlarına hava basıyor. Farkı böyle somutlayayım.

Evet güzel tespitler yapmışsın günümüzde bir çok kişi var sağdan soldan 3-5 link alıp ben seocuyum diyebilen, Hazır temaların sağına soluna bir kaç bir şey ekleme ile webmaster 'ım denilebiliyor malesef.

2013 zamanlarında tam olarak web kısmına başladığımda bu işe psd to css olarak başlamıştım bu işin temeli o zamanlar çizimlerle oluyordu önce çizeceksin sonra böl parçala html,css ile dök. html-css kısmından sonra wordpress yada php olarak ilerlemiş olduk.

sonra ki gelen yıllarda hazır framework kütüphaneler çıkarak işlerimizi daha da kolaylaştırıp hemen hemen çoğu tasarımı çizim olmadan (tabi kafada belli başlı şeyler otomatik oturmuş oluyor ) direk yazıp geçebilir hale geldik. ve bu aşamada dahi ben webmasterim diyemedim kolay kolay

Webmaster nedir sorusuna gelecek olursak internette yazılan terimlerin yada tanımlamaları boşverin. onlar makale bazlı olması için sündürdükçe sündürülen amaç 300-400 kelimeyi tamamlayabilmek için yazılmış makalelerdir.

Bana göre Webmaster;
çizim programlarının herhangi birisi ile başlayıp. ( photoshop a hakim olmak )
akabinde css ve html aşamasını tamamlayıp (css ,html, jquery java. vs hakim olmak (Frontend) )
sonrasında bu ön tasarımı dinamikleştirilebilmek. (php, asp v.s (backand) hakim olmak )
ve bu dinamikleştirme aşamasında self link yapıları schema, og v.s bu tür konulara hakim olmak
frontent ve backend aşamalarında belli başlı kurallar dışına çıkmadan tasarım seosuna hakim olabilmek (validatör, pagespeed, schema v.s )
gibi bigibi bir çok şey söylenebilir
sabah sabah afyonun daha fazla patlamış olsaydı size burada akşama kadar bir şeyler yazabilirdim @scope arkadaşımıza biraz katkısı olursa sevinirim tabi ki
 
Alıntı ile Yanıt