Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2022, 04:20   #30
Er Şaban
Charismax
Yanıt: Webmaster ne is yapar?

Nasılsa ben bir webmaster değilim azıcık roket koyayım yatağa artık kime denk gelirse

Photoshop'a hakim olmakla webmaster'in alakası ne anlamadım photoshop denilince benim aklıma adobe ilk sırada geliyor ama web içerikli shop sorulunca çizim corel geliyor şimdi corel daw oluyor yani ..Adobe studyo.. autocad bunlar günümüzde program ismi ama mimariliğinde webmaster denilen arkadaşların parmak izi ve kullanım alanları var.. webmaster olsaydım keşke ya Tüh hiç bilmiyorum.. bilsem'de farklı dilleri konuşurduk bence
Ben çok webmaster gördüm reel'de ve sanalda hiç birisinin şu soruya yanıt verebildiğine sahit olamadım ...

Kardeşim sayıyorsun'da projen var mı? Sunum yapabilir'misin?
Hakim olduğun alanda yaptığın çalışmalarda imzanı taşıyan bir emare var mı ?

Bir bakıyorum bir forum sitesi atıyor bak diyor temanın şurasında şu var ha bak şurayada eklenti yaptım ama aslında böyle bir eklenti yok ihtiayaca göre..

Webmaster algısını doğru anlayan kişilerin sanal alemde forumlarla alakası olmadığını bildiğine inanıyorum..
Webmaster mı görmek istiyorsunuz ? Tübitak'ın pardus forumlarını ziyaret edin işletim sistemi güncellemeleri oluyor cüneyt bey'i taktir ediyorum bu arada.. Ayrıca çelikten burdan'da özür diliyoruz..

Aslında demek istediğim burada şaka'yı bir yana bırakacak olursak webmaster terimi türk'ler için hava ego taşıyan bir lakap isimlendirme.. Webmaster bu saydıklarınızı kapsar ama bu kadar değil ... Web ustası diyor türkçe'ye çevirince .. Bir webmaster'ın bir alanı olmaz söz konusu yazılımsa her alanda bir fikri bilgisi vardır.. Bir program adına dayalı hakimiyeti olmaz.. İngilizlerin ve rusların webmaster anlayışı mesela bizden kat kat gelişmiş.. Bizim hacker dediklerimiz aslında onların webmasterlık uzmanlığınada giriyor..

Bu 2005 li yıllarda baskın yapma hesap çalma indeks çakma olaylarına çok kapılan bir nesiliz biz hack gurublarını takip ede ede biz beynimizi kendimiz yıkadık .. Ay yıldız tim görünce hacker diyoruz mesela adamlar kendi içinde buna yazılımcı webmaster'ız diyorlar .. ama medya ve sanal alem onları hacker ilan etti.. Hacker'lık webmasterlık içinde bir ilgi alanıdır türkçesi aslında siber yani güvenlik uzmanı açık arama kadrosu gibi bir şey..
Neyse aman çelikten özür diliyorum tekrardan..
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen

Alıntı ile Yanıt