Konu: Genel Sohbet
Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2022, 08:22   #773
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Genel Sohbet




Feeds kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
İskender büyük aslında filimde güzel karaker' Konu polat olunca geçmiş olaylar olunca biz farklı gördük.. İskender ile polat aynı ideoloji'ye hizmet ediyorlardı.. Birbirlerine ayıp ettiler güç gösterisi için..

Aslında ideolojileri tam olarak aynı değildi. İskender ulusalcı bir karakterdi ve senaristlerin o dönem FETÖ kumpasları etkisinden dolayı başlarda taşladıkları, kötü bir portre çizmeye çalıştıkları bir karakter. Polat ise yine ulusalcı Aslan Akbey tarafından yetiştirilmiş ama daha sonra ideolojisini evriltip daha muhafazakar takılan bir karakter oldu. Bana göre Ergenekon/Balyoz kumpasları döneminde İskender Büyük karakterini şeytanlaştırmak için diziye soktular. Ama gerek Musa Uzunlar'ın oyunculuğu, gerekse karakterin sevilmesi nedeniyle daha sonra vatan sevgisi yüzünden Gladio (Ergenekon demek istiyorlar) tarafından kandırılmış bir ulusalcıya dönüştü. O yüzden de sonraki bölümlerde Polat ile yan yana geldiği sahneler izletildi.

Adam karakteri öyle bir oynadı ki, öyle bir karakterdi ki senaristler bile bundan kötü adam çıkaramadılar. Bugünden diziye baktığımızda da bariz bir şekilde İskender Büyük'ün haklı olduğunu görüyoruz.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt