Sebze soteli soğan kızartma
Sebze soteli soğan kızartma Www.TrendForum.Net
Sebze soteli soğan kızartma tarifi için malzemeler
1 şişe doğal maden suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
200 g arpacık soğanı
1 patlıcan
1 kabak
1 dilim balkabağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kekik
Kırmızı pul biber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Sebze soteli soğan kızartma Nasıl Yapılır
Maden suyu, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
Patlıcan, kabak ve balkabağını dilimleyin. Derin bir kapta zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın. Dilimlenmiş sebzeleri bu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına dizin.
Arpacık soğanları önce una, sonra maden sulu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirdiğiniz çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebz
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|