Tekil mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2022, 15:51   #3276
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle




hihaho kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Vallahi kanka ya. Bu aralar full çaya abanıyorum. Dün gece uyumadan önce davet aldım ama gitmedim. Onlarda benzer bir tepki verdiler ya. Hatta "hayırdır olum manita yaptın o mu izin vermiyor" diye üstüme geldiler. Yok adamların aklına kazınmışız müptezel diye. Kabul etmeyince farklı düşüncelere giriyorlar. 5-10 dakika görüntülü aradılar. Ortam fenaydı da gitmedim. Harbi bırakmaya çalışıyorum kimse inanmıyor yahu.

Kanka biraz bu işler öyle değil midir zaten? İnsanın içinde olacak; içinden gelecek. Anneme söz verdim bırakayım, sevgilime yemin ettim içmeyeyim diyerek olmaz. Başkasının lafıyla zorakilik gibi geliyor ve yasak olan cazip gelir felsefesinden hareketle illa verilen söz bozulur bir gün. Ama kendi kendine telkin edip azim ettiğinde dünya yıkılsa dönmüyorsun. Çünkü birinin zoruyla değil, kendi içinden gelerek bir kararı almış oluyorsun. Buna da irade diyoruz. Hiçkimse baskı yapmadan kendi kendine belki yılbaşı sonrası bile içmezsin kim bilir? Hiç belli olmaz.

Benim babam da mesela öyle ilaçsız, şusuz busuz sigarayı günde iki paket içerken; 2001 yılında şak diye kesti. 20 yıldır da ağzına sürmez.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt