Tekil mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2022, 16:03   #3278
Çevrimdışı
Bahtiyar
Diamond Üye
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle




Erşan Kuneri kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Kanka biraz bu işler öyle değil midir zaten? İnsanın içinde olacak; içinden gelecek. Anneme söz verdim bırakayım, sevgilime yemin ettim içmeyeyim diyerek olmaz. Başkasının lafıyla zorakilik gibi geliyor ve yasak olan cazip gelir felsefesinden hareketle illa verilen söz bozulur bir gün. Ama kendi kendine telkin edip azim ettiğinde dünya yıkılsa dönmüyorsun. Çünkü birinin zoruyla değil, kendi içinden gelerek bir kararı almış oluyorsun. Buna da irade diyoruz. Hiçkimse baskı yapmadan kendi kendine belki yılbaşı sonrası bile içmezsin kim bilir? Hiç belli olmaz.

Benim babam da mesela öyle ilaçsız, şusuz busuz sigarayı günde iki paket içerken; 2001 yılında şak diye kesti. 20 yıldır da ağzına sürmez.

Helal olsun valla. Hayranım öyle insanlara abi yani şak diye nasıl bırakabiliyorlar diyecem de sen benim ağır müptezel hallerimi biliyorsun gerçi. Pandemi ilk zamanlarıydı. Hani bir insanın limiti olur bende yoktu. Bir de içtiğim boğma rakıydı o zamanlar. Kusana kadar içer, kustuktan sonra da devam ederdim içmeye ya Bir gün sabaha doğru 04:30 mu öyle bir şeydi. Ama nasıl içmişim. Ayakta zor duruyorum. Evin içinde duvarlara vura vura yürüyorum. Rakı şişesini balkondan aşağı fırlattım. Rakı bardağındaki son fırtı içip bardağı da fırlattım aynı şekilde taaa o zamandan sonra rahat bi 7-8 ay içmemiştim. Acil doktorlarıyla nerdeyse arkadaş olmuştuk. Rezillik ya.

Bizimkiler işin gırgırında tabi ama harbi etrafımda artık bana müptezel gözüyle bakıyorlar ama bırakacam kanka. Kendi içimde nasıl dövüştüğümü bilemezsin. 4-5 gün önce mesela öyle bir canım çekti ki bir şekilde stopladım kendimi. Yalan yok son günlerde de ise hiç canım çekmedi. Bırakacam dönmemek üzere. Ama işte paso çay, kahve, nescafe gidiyor. Üstüne çok yemek yemeye başladım. Bakalım nasıl devam edecek.
__________________
- Fazla "fedakarlık" fazla "vefasızlık" getirir.
 
Alıntı ile Yanıt