Forum Logo




AMD Ryzen Yongalarının Yanmasından Bellek Hız Aşırtmaları Sorumlu Tutuluyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Nisan 2023, 19:51   #1
Çevrimdışı
AMD Ryzen Yongalarının Yanmasından Bellek Hız Aşırtmaları Sorumlu Tutuluyor




AMD Ryzen Yongalarının Yanmasından Bellek Hız Aşırtmaları Sorumlu Tutuluyor
Www.TrendForum.Net



AMD, hasarlı Ryzen CPU raporlarını araştırdığını ve voltajları spesifikasyon dahilinde tutmak ve BIOS sınırlarının geçerli olduğundan emin olmak için ortaklarıyla birlikte çalıştığını onayladı.

AMD’nin konu hakkında yaptığı bir açıklama da bulunuyor:

“Hız aşırtma sırasında aşırı voltajın anakart soketine ve pin pedlerine zarar vermiş olabileceğini iddia eden raporların farkındayız. Durumu aktif olarak araştırıyoruz ve Ryzen 7000X3D CPU’lara anakart aracılığıyla voltaj uygulandığından emin olmak için ODM ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. BIOS ayarları ürün özellikleri dahilindedir. CPU’su bu sorundan etkilenmiş olabilecek herkesin AMD müşteri desteği ile iletişime geçmesi gerekir.”

AMD, belirli koşullar altında, bu çiplerin zamansız ölümlerine neyin sebep olabileceği konusunda biraz daha bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Der8auer’e yapılan açıklamada, ASUS’un yongaları korumak için yeni termal izleme mekanizmaları eklediği belirtiliyor. Aynı açıklama, AMD Expo ve SoC voltajından bahsediyor ve bunların şimdiye kadar bildirilen sorunlarla bir bağlantısı olabileceğini düşündürüyor.

ASUS sözcüsü Rajinder Gill, yaptığı bir açıklamada: “Cuma günü yayınlanan EFI güncellemeleri, anakartları ve CPU’ları korumaya yardımcı olmak için uyguladığımız bazı özel termal izleme mekanizmalarını içeriyor. Bu nedenle ve ayrıca önceki yapılarda manuel Vcore kontrolü mevcut olduğu için eski BIOS’ları kaldırdık. AMD, AMD Expo ve SoC voltajı için yeni kurallar tanımlıyor. ASUS tüm bunlar için en kısa sürede yeni güncellemeler yayınlayacağını söyledi.



Yaşanan mevcut problem 3D V-Cache ile donatılmış Ryzen 7000X3D işlemcilerle bağlantılı olsa da, standart Ryzen 7000 serisi yongaların da bazı açılardan hassas olduğu belirtiliyor.

Problemin kesin nedeni hâlen araştırılıyor olsa da aynı duruma maruz kalma riskini azaltmak oldukça önemli. Güvenli bir soket voltajı genel olarak 1.25V’dır. Bu değerin üzerindeki voltajlarda risk oldukça artıyor. HWiNFO veya HWMonitör benzeri programlar aracılığıyla CPU’nuza gelen anlık voltaj değerini kolayca takip edebilirsiniz.



AMD’nin Sistem Yönetim Birimi (SMU) aracılığıyla mevcut problemi düzeltmek için çalışma yapması bekleniyor. Bu süreçte kullanıcılardan güvenmedikleri hızlara çıkmamaları bekleniyor. Zira herhangi bir hız aşırtma durumunda aynı riski almak son derece muhtemel.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, aşırtmaları, bellek, hız, ryzen, sorumlu, tutuluyor, yanmasından, yongalarının


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Flash Bellek Biçimlendirme Sorunu Ve Çözümü Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 13 Nisan 2023 12:49
Bellek Üretimi Zayıflıyor, DDR4 RAM Fiyatları Düşüyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 20:51
Ryzen 9 7900 ve Ryzen 7 7700 Perakendecide Listelendi DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 29 Kasım 2022 09:20
Micron, DDR5 ve GDDR6 Bellek Üretimini Artırdı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 02 Temmuz 2022 16:25
Samsung ve Red Hat’ten Yeni Nesil Bellek Yazılımı İçin İş Birliği KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2022 16:27




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net