Forum Logo




PC Pazarı Daralıyor: Intel, İşlemcilerinde İndirime Hazır

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Haziran 2022, 19:42   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
PC Pazarı Daralıyor: Intel, İşlemcilerinde İndirime Hazır




PC Pazarı Daralıyor: Intel, İşlemcilerinde İndirime Hazır
Www.TrendForum.Net



Endüstri kaynaklarına göre Intel, bu yıl ikinci kez Alder Lake CPU fiyatlarını düşürüyor. DigiTimes‘ın raporu, Intel’in büyük PC markaları için 12. nesil işlemci fiyatlarını ikinci çeyrekte %10’a kadar düşürdüğünü söylüyor. Ayrıca teknoloji devinin ana akım Core i5 ve üst düzey Core i7 yongaları dahil olmak üzere en yeni nesil işlemcilerinde %5 oranında ayrı bir indirim yapacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte, teknoloji endüstrisinde bir durgunluğun gölgesi belirmeye başladı. Çeşitli raporlara bakılırsa PC siparişleri 2022 yılının ikinci yarısında çok daha zayıf olacak. Ekran kartlarına olan talep bildiğiniz gibi düştü. Anakart satışları geriledi, önümüzdeki çeyreklerde gerilemeye devam edecek. SSD fiyatlarının yine stoklardan dolayı düşmesi bekleniyor. Bir başka bir örneğe gelince, 5 büyük bilgisayar üreticisi, kaynağa göre Temmuz siparişlerini %70-80 oranında düşürmeye hazır.

PC ve teknoloji endüstrisindeki yavaşlamaya dair başka kanıtlar da var. Çin kısa süre önce büyük bir alışveriş festivali düzenledi. Bu etkinlik sırasındaki satışlar, geçen yıla göre %20 ila %30 daha düşüktü.

Bazı üreticiler Intel’in fiyat düşürme seçimlerini izleyebilir ve doğru zamanı bekliyor olabilirler. Geleneksel olarak PC üreticileri yılın bu zamanında oldukça yüksek stoklara sahip oluyorlar. Sonuç olarak bazıları muhtemelen fiyat indirimlerinden daha ucuz CPU’lar almak için siparişleri geri çekiyor.

Ayrıca hem Intel hem de AMD markalı yeni işlemci serilerinin yıl içinde piyasada olacağını unutmayalım. 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerin son çeyrekte ortaya çıkması bekleniyor. AMD’nin Ryzen 7000 yongaları ise AM5 anakartlarla birlikte bu sonbaharda piyasaya çıkacak. Bazı sızıntılarda ise 15 Eylül tarihinden bahsediliyor.

DigiTimes raporu genel olarak 5 büyük bilgisayar üreticisinin bakış açısını ele alıyor. Ancak PC endüstrisi hakkındaki karamsar duygu ana akım PC’lerle sınırlı değil. Kurumsal PC satışları da belirli miktarda yavaşlamış durumda. Compal Electronics’in başkanı, bu durum oyun pazarına yayılırsa “PC pazarının başı büyük belaya girecek” diyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
daralıyor, hazır, intel, pazarı, İndirime, İşlemcilerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Unreal Engine İçin AMD FSR 2.0 Eklentileri Hazır KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 16:02
2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Pivot KoJiRo Basketbol 0 19 Haziran 2022 12:54
2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Kısa Forvet KoJiRo Basketbol 0 17 Haziran 2022 21:21
Intel Arc A380 Ekran Kartlı Hazır Sistemler Satışa Çıkıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:42
Ahmet Nur Çebi'nin kurtuluş reçetesi hazır KoJiRo Beşiktaş 0 06 Haziran 2022 15:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net