Forum Logo




Fotosentezle Elektrikli Otomobillerin Bile Şarj Edilebileceği Keşfedildi (Siz Yine de Fişi Saksıya Takmayın)

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2023, 10:40   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Fotosentezle Elektrikli Otomobillerin Bile Şarj Edilebileceği Keşfedildi (Siz Yine de Fişi Saksıya Takmayın)




Fotosentezle Elektrikli Otomobillerin Bile Şarj Edilebileceği Keşfedildi (Siz Yine de Fişi Saksıya Takmayın)
Www.TrendForum.Net

Fotosentez ile ilgili bir araştırma yapan bilim insanları, bitkilerin fotosentez yaparken elektron sızdırdıklarını tespit ettiler. Üstelik bu elektronlar yönlendirilebiliyor. Bu gelişme, biyoyakıt ve güneş pilleri için kritik önem arz ediyor.

Cambridge Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, yaşantımızın en önemli hususlarından bir tanesi olan fotosentez ile ilgili dikkat çeken bir çalışma yaptılar. Nature Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre, bitkilerin fotosentez sırasında elektron sızdırıyorlar. Üstelik bu elektronlar yönlendirilebiliyor. Yani teknik olarak fotosentezden elektrik üretmenin mümkün olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar, çalışma kapsamında fotosentez yapan numunelere lazer ışını verdiler ve anlık olarak nasıl değişimler yaşandığına baktılar. Yapılan incelemelerde, bitki hücrelerinde fotosentez başladığı an elektron salınımı olduğu tespit edildi. Bitki, bunu güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yapıyordu ancak insanlık, eğer amacına ulaşabilirse çok daha fazla avantajlı bir pozisyona geçecek.

Güneş pili ve biyoyakıtlar için devrim olabilir


Aslına bakacak olursak geçmişte yapılan araştırmalar, fotosentez sırasında elektron ortaya çıkıyor olabileceğinin ipucunu vermişti. Yapılan son araştırma, bu elektronların yönlendirilmesinin mümkün olduğunu gözler önüne serdi. Önceki çalışmalara göre böylesi bir durum imkansızdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Araştırmacı Dr. Jenny Zhang, "Bu, biyoyakıt üretimine tamamen yeni bir yaklaşım. Fotosentezin en erken ve güçlü noktalarından elektronları topluyoruz ve onları yönlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Araştırmaya katkı sağlayan isimlerden Dr. Tomi Baikie ise söz konusu yöntemin verimliliği ile ilgili konuştu. "Fotosentezi gerçekten özel yapan şey, ışığı elektronlara dönüştürmede %100'e yakın verimliliğidir." diyen bilim insanı, "Bu bilgiyi mevcut güneş pili teknolojisini geliştirmek için kullanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Fotosentezden elektrik üretme

Yapılan araştırma, sadece biyoyakıt ve güneş pilleri için önemli değil. Araştırmacılar, elektronlara müdahale edildiğinde bitkinin karbondioksit yakalama performansının da değiştiğini tespit ettiler. Bu da çok önemli çünkü yapılan keşif dünya genelinde uygulanmaya başlarsa, bu kez sera gazı salınımı kontrol altına alınmış olacak. Maksimum karbondioksit yakalama performansı, Dünya'nın sürdürülebilirliğini artırabilir.

Fotosentez ile ilgili yapılan araştırma henüz erken aşamada olsa da gelecek vadediyor. Uzmanlar, bu çalışma üzerine kurulu yeni araştırmaların fotosentezin nasıl yönetilebileceğine ilişkin daha fazla bilgi sağlayacağına inanıyorlar. Eğer istenilen noktaya gelinebilirse hayatımız büyük ölçüde değişir. Jenny Zhang, "Uzun vadede, kendi kendini üreten, kendi kendini geri dönüştüren, canlı malzemelerden yenilenebilir enerji ve yakıt üretebilirsek, bu, sürdürülebilirlik için ileriye dönük hayal edilebilecek en yeşil seçeneklerden biri olacaktır." ifadelerini kullandı.

webtekno
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Nisan 2023, 19:21   #2
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: Fotosentezle Elektrikli Otomobillerin Bile Şarj Edilebileceği Keşfedildi (Siz Yine de Fişi Saksıya Takmayın)




Bence çok iyi bir haber
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bile, edilebileceği, elektrikli, fişi, fotosentezle, keşfedildi, otomobillerin, saksıya, siz, takmayın, yine, Şarj


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İnsan sonunda yanacağını bile bile kendini ateşe atar mı? Beatrice Trend Anketler 15 06 Nisan 2023 09:22
Kaybedeceğini Bile Bile Yol Aldın Mı ? Sır Trend Sorular 1 25 Mart 2023 22:46
Yine ve Yine Kısa Süreliğine(: Bahtiyar Üye Fotoğrafları 18 24 Ocak 2023 08:47
Alışverişten sonra uzun uzun fişi incelemek Zeytin Trend Sözlük 7 17 Ocak 2023 16:57
Gideceğini bile bile gitme demek DeepSilence Trend Sözlük 4 06 Kasım 2022 09:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net