Forum Logo




İran: Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2022, 18:57   #1
Çevrimdışı
İran: Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız




İran: Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız
Www.TrendForum.Net

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan, Viyana nükleer müzakereleri kapsamında Tahran'a gelen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi.

İran'ın başkenti Tahran nükleer anlaşmasıyla ilgili toplantıya ev sahipliği yaptı.

Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Joseph Borrell, Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Borrell ile olumlu ve kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Abdullahiyan, İran'ın talepleri hakkında derinlemesine ve ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

"Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız"

Abdullahiyan, "Borrell'e önümüzdeki günlerde müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğumuzu belirttik. Umuyoruz ki bu sefer Amerikan tarafı, müzakerelere giden yolda ve anlaşmanın son noktasına varılmasında gerçekçi ve adil adımlar atacaktır." açıklamasında bulundu.

İran için önemli olanın 2015'te varılan anlaşmanın ekonomik faydası olduğunu belirten Abdullahiyan, "Bizim ekonomik çıkarımızı etkileyebilecek hiçbir konu hükumet tarafından kabul edilmeyecektir." dedi.

İranlı Bakan yeniden başlayacak olan müzakere sürecindeki sorunları ve anlaşmazlıkları aşmaya çalıştıklarını ifade etti.



Borrell: Müzakerelere devam ediyoruz

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Joseph Borrel de Tahran'a yaptığı ziyaretin temel hedefinin müzakerelerin önündeki çıkmazı aşmak ve gerilimi azaltmak olduğunu söyledi. Borrell, İran nükleer müzakereleri olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) müzakerelerini rayına oturtmak için yeni bir fırsat yaratmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Müzakerelere yeniden başlama kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Borrell, bu kararın Tahran ve Washington'da alındığını sözlerine ekledi.

"Bu çıkmazı kıracağız"

Borrell, "Ziyaretimden sonra Viyana görüşmeleri başlayacak ve ekibim orada olacak. Bu çıkmazı kıracağız. Üç aylığına durduruldu ancak bugün görüşmelere devam edilmeli." dedi.

Tahran'a dönüp İran-AB ilişkilerini tartışmaktan mutlu olacağını dile getiren Borrell, "Çünkü İran büyük bir pazar ve ekonomilerimiz birbirini tamamlayabilir." açıklamasında bulundu.











Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başlamaya, hazırız, müzakerelere, yeniden, İran


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İran'da 5.6 büyüklüğünde deprem KoJiRo Dünyadan Haberler 0 25 Haziran 2022 08:35
Beşiktaş'a İran'dan kanat oyuncusu geliyor KoJiRo Beşiktaş 0 20 Haziran 2022 21:09
İran'da bina çöktü: 1 ölü KoJiRo Dünyadan Haberler 0 23 Mayıs 2022 21:54
İran'da 5.5 büyüklüğünde deprem KoJiRo Dünyadan Haberler 0 23 Mayıs 2022 21:53
İran Devrim Muhafızları komutanına suikast KoJiRo Dünyadan Haberler 0 23 Mayıs 2022 21:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net