Forum Logo




Issız Cuma Mezarlığı

Tüm enteresan, esrarengiz olaylara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Eylül 2023, 21:02   #1
Çevrimiçi
Prenses Üye
Issız Cuma Mezarlığı




Issız Cuma Mezarlığı
Www.TrendForum.Net

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan ve Çakıroba Köyleri arasında bulunan ‘Issız Cuma’ cami mezarlığında yaşandığı söylenen sır dolu olaylar tüyler ürperten cinsten. 1335 yılında yapılan caminin etrafında başka bir yapı bulunmadığı için ‘ıssız’ adı verilmiş. Cami avlusunda bulunan mezarlık ise 680 yıllık. Mezarlığa defnedilen bir anne ve bebeğinin birbirinden ayrı yapılan mezarları, tanıklara göre her seferinde yeniden birleşmiş. 52 yıl önce bir kız bebek dünyaya getiren Hatice E., doğumun ardından kısa süre sonra hayatını kaybediyor.



‘Ayşe’ adı verilen minik bebek de doğumdan 20 gün sonra hayata gözlerini yumuyor. Ayşe bebek, annesinin bulunduğu mezarlığa defnediliyor. Birkaç gün sonra ziyarete giden yakınları, iki mezarın birbirine birleştiğini görünce şok oluyorlar. Mezarları ayıran aile fertleri, bir sonraki ziyarette mezarların tekrar birleştiğini görüyorlar. Bu olay birkaç kez tekrarlandıktan sonra, yakınları anne ve kızın mezarlarını olduğu şekilde bırakmaya karar veriyorlar. Mezarlığı ziyaret edenler de bu ilginç olay karşısında şaşkına dönüyor. Bu olay, Siccin 2 adlı filme de konu ediliyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cuma, issız, mezarlığı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Issız - Ayhan Pala DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 01 Temmuz 2023 11:04
Güney Afrika'da dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi Zeytin Bilim Dünyasından Haberler 0 07 Haziran 2023 11:24
Issız Cuma Mezarlığı-Çanakkale Astrea Enteresan Olaylar 0 15 Nisan 2023 01:51
Deprem ile ilgili dualı, ayetli, hadisli uzun ve kısa en güzel Cuma mesajları! Cuma mesajları 2023 Beatrice İslam ve Din 0 17 Şubat 2023 17:22
Aşiyan Mezarlığı DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 06 Haziran 2022 09:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net