Forum Logo




Nasıl Kas Yaparım?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mayıs 2024, 14:32   #1
Çevrimiçi
Nasıl Kas Yaparım?




Nasıl Kas Yaparım?
Www.TrendForum.Net

Ağırlık kaldırma, aerobik gibi bütün bir vücudu aynı anda çalıştıran bir egzersiz değildir. Kas yapmak için, her kas bölgesine özel ayrı egzersizlere ihtiyaç vardır.

Bir fitness salonundan içeri girdiğinizde, her bölgeyi çalıştırmaya yönelik özel aletler görmeniz mümkündür. Ama vücut geliştirme direnç eğitimini, şınav, mekik ve dambıl çalışmaları şeklinde evde kendi başınıza da yapabilirsiniz. Hatta eğer dambıl satın almak istemiyorsanız, onun yerine geçecek başka her hangi ağır bir obje de kullanabilirsiniz.

Vücut geliştirme ve kas yapma egzersizleriniz esnasında ne kadar ağırlık kaldıracağınız, sizin gücünüze ve yapacağınız egzersizin türüne bağlıdır. Ne kadar ağırlığı rahat bir şekilde kaldırabiliyorsanız, o ağırlığın üzerine çok çıkmamalısınız.
Ağırlık kaldırma egzersizleri, diğer egzersizler gibi setler halinde yapılır. Örneğin, 10 kiloluk bir dambılı 3’er ya da 5’er setler halinde kaldırabilirsiniz.

Ağırlık kaldırırken aşağıdaki noktalara dikkat etmeye özen gösterin:

Yorulmak için ağırlık kaldırın
Daha güçlü hissetmek için ağırlık kaldırmak yerine, kaslarınızı daha fazla ağırlık kaldıramayacak şekilde yorun. Bir kural olarak, her hangi bir egzersizin başında yeteri kadar olan gücünüz, yaklaşık olarak 8-12 tekrardan sonra yorgunluğa dönüşmelidir. Bu sebeple, çalışmanızın en başında daha hafif egzersiz ve ağırlıklar ile başlayıp, ilerledikçe ağırlıkları artırarak çalışmaya özen gösterin.

Daha yavaş hareket edin
Çoğu erkek hızlı ve set şekilde ağırlık kaldırmanın daha kolay işe yarayacağı gibi yanlış bir fikre kapılır. Ağırlık kaldırırken tam tersi, oldukça yavaş ve dikkatli hareket edilmelidir. Sindirerek yapılan bir ağırlık kaldırma egzersizi kaslara zarar vermez, sakatlanmalara yol açmaz ve o bölgedeki tüm kasların düzenli çalıştırır.

Düzenli nefes alın
Yapılan en önemli yanlışlardan biri de ağırlık kaldırırken nefesi tutmaktır. Oldukça tehlikeli olan nefes tutmak, kalp ve kas rahatsızlıklarına neden olabilir. Kaslar oksijen ile çalışır. Ağırlığı kaldırırken nefes verin, indirirken ise nefes alın.

Büyükten küçüğe doğru sıralama yapın
Göğüs, bacak ve sırt gibi daha büyük olan kas grupları üzerindeki egzersizleri önce yapın. Kol gibi daha küçük bölgelerin egzersizlerini daha sonraya bırakın. Bu şekilde, daha küçük bölgeler için çalışırken yorulmamış ve gücünüzün büyük kısmını büyük bölgeler için harcamış olursunuz.
Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kas, nasıl, yaparım


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yine olsa aynı hatayı yaparım dediğiniz bir şey? devriksekiz Trend Sorular 4 30 Mayıs 2024 01:13
Konuyu kim açmış diye bakıp ona göre yorum yaparım yapmam diye düşünenler Er Şaban Trend Sözlük 2 21 Kasım 2023 19:08
Bu yaptıysa ben de yaparım deyip yapamamak Zeytin Trend Sözlük 3 11 Kasım 2023 13:41
cesaretim olsa yaparım denilen şeyler xena Trend Sözlük 3 22 Temmuz 2023 22:50
Ne İş Olsa Yaparım Asi Ruh Trend Sözlük 1 11 Mart 2023 21:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net