Forum Logo




Meksikalı Yazar Juan Rulfo’nun Büyülü Gerçekçi Romanı “Pedro Páramo” Netflix Filmi Oluyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ekim 2024, 17:41   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Meksikalı Yazar Juan Rulfo’nun Büyülü Gerçekçi Romanı “Pedro Páramo” Netflix Filmi Oluyor




Meksikalı Yazar Juan Rulfo’nun Büyülü Gerçekçi Romanı “Pedro Páramo” Netflix Filmi Oluyor
Www.TrendForum.Net

Pedro Páramo filmi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Meksikalı yazar Juan Rulfo’nun kült romanı, Netflix yapımına uyarlandı.



Pedro Páramo filminde geri sayım sona eriyor. Latin Amerika edebiyatının temel taşlarından arasında yer alan Juan Rulfo’nun ünlü romanı Netflix’te izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Çağdaş Meksika edebiyatının önemli kalemlerinden Juan Rulfo imzasını taşıyan Pedro Páramo kitabı, ilk olarak 1955 yılında yayımlanmıştı. Türkiye’de de birçok farklı yayınevi tarafından basılan eser, babasını bulmak için Comala kasabasına giden Juan Preciado’nun, bu terk edilmiş ve hayaletlerle dolu kasabada yaşadığı mistik deneyimleri konu alıyor. Roman, kasaba halkının ruhlarının Pedro Páramo’nun zalim yönetimi ve kasabaya getirdiği yıkımı yavaş yavaş ortaya çıkarmasını takip ediyor.

Meksika edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak anılan Pedro Páramo, büyülü gerçekçilik akımının da öncüleri arasında yer alıyor. Juan Rulfo’nun sade ama derin anlatımı, Latin Amerika edebiyatına büyük etki yapmış ve Gabriel García Márquez gibi yazarları etkilemişti.

Pedro Páramo Filmi Oscar Adayı Görüntü Yönetmenine Emanet

Netflix, Juan Rulfo’nun başyapıtının film uyarlamasını Oscar adayı görüntü yönetmeni Rodrigo Prieto’ya emanet etti. İlk defa uzun metrajlı bir filmin başına geçen Prieto, daha önce Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street, Killers of the Flower Moon) ve Alejandro González Iñárritu (21 Grams, Babel) gibi isimlerle birlikte çalışmıştı.



Başrollerinde Lincoln Lawyer’dan Manuel García Rulfo ve Black Panther: Wakanda Forever’dan Tenoch Huerta’nın rol aldığı Pedro Páramo, gelecek ay izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Filmin senaryosunu Mateo Gil üstlenirken yapımın oyuncu kadrosunda ayrıca Dolores Heredia, Ilse Salas, Héctor Kotsifakis, Mayra Batalla, Roberto Sosa, Giovanna Zacarías, Noé Hernández ve Yoshira Escárrega gibi isimler bulunuyor. Filmin yapımcılığını ise Stacy Perskie ve Rafael Ley ikilisi gerçekleştiriyor.

Pedro Páramo Fragmanı | İZLE



Pedro Páramo’nun tanıtımında şu ifadelere yer veriliyor:

“Film, Juan Preciado’nun (Huerta) hiç tanımadığı babasının servetini aramak için çıktığı illüzyon dolu yolculuğu anlatıyor. Preciado, babasının yaşadığı Comala’ya vardığında on yıllar boyunca o adam tarafından boyunduruk altına alınmış bir kasabanın acımasız anılarıyla karşılaşıyor. Pedro Páramo’nun (García-Rulfo), iktidar için verdiği şiddetli mücadeleden ve Susana San Juan’a (Salas) duyduğu hüsran dolu aşkın kendisinde uyandırdığı öfkeden dolayı mahkûm edildiği ortaya çıkıyor. Öyle ki Juan, kasabanın sakinlerinin hiç yaşamıyor olabileceğini düşünmeye başlıyor.”



Kaynak: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyülü, filmi, gerçekçi, juan, meksikalı, netflix, oluyor, páramo”, romanı, rulfo’nun, yazar, “pedro


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Emma Stone, Pedro Pascal ve Austin Butler, Ari Aster'in yeni filmi Eddington'a dahil oldu KoJiRo Film Tanıtımları 0 15 Mart 2024 18:33
Pedro Pascal, Zach Cregger'in Filmi "Weapons"ta Başrolde! DeepSilence Film Tanıtımları 0 11 Mayıs 2023 17:57
Pedro Páramo Kitap Özeti, İncelemesi Dinle, Juan Rulfo DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 21 Nisan 2023 13:43
Japon yazar Murakami Haruki'nin 6 yıl sonra yeni romanı yayımlandı Zeytin Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 13 Nisan 2023 15:40
Cici filmi konusu nedir? Netflix Cici filmi oyuncuları kimler? Beatrice Netflix 4 02 Kasım 2022 19:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net