Forum Logo




FIA, yeniden start öncesi formasyon turu prosedürünü gözden geçirebilir


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2023, 12:19   #1
Çevrimdışı
FIA, yeniden start öncesi formasyon turu prosedürünü gözden geçirebilir




FIA, yeniden start öncesi formasyon turu prosedürünü gözden geçirebilir
Www.TrendForum.Net

FIA komiserler kurulu, ilk yeniden start öncesi yaşanan kaosun engellenmesi için prosedürlerin yeniden gözden geçirilmesini istiyor.



Melbourne'de yarışın sonlarında yaşanan kaos, ilk kırmızı bayrak periyodundan sonraki formasyon turunda yaşanan bir olayın unutulmasına sebep oldu.

Durarak start kuralları, yarış yeniden başlamadan önce güvenlik aracının tüm pilotları sırayla yönlendirmesini gerektiriyor, sonrasında güvenlik aracı pite giriyor ve normal prosedürlere göre start tekrarlanıyor.

Ancak bu kural neredeyse büyük bir kazayı tetikliyordu, nitekim güvenlik aracının bir anda yavaşlaması yüzünden yarış lideri Lewis Hamilton temposunu düşürmek zorunda kaldı, bu da arka taraflardaki araçların hızla ön gruba yaklaşmasına sebep oldu.

Güvenlik aracının bu temposunun sebebi, pit alanından geç çıkan George Russell'ın bir sıkıntı yaşamadan yerini alabilmesiydi.

Bu esnada arka taraflarda Sergio Perez neredeyse Guanyu Zhou'ya çarpıyordu, Logan Sargeant ise Valtteri Bottas'a çarpmamak için bir manevra yapmak zorunda kaldı.

Yavaşlayan araçlara yüksek hızda yaklaşan Kevin Magnussen ise kazayı önlemek için çakıl havuzuna kadar çıktı ve yoluna devam etti.



Olay yarış sonrasında komiserler kurulu tarafından incelendi ve hiçbir sürücünün yaşananlardan dolayı özellikle suçlanamayacağı sonucuna varıldı.

Resmi açıklamada, "Russell ve arkasındaki araçlar öndeki araçları yakaladıklarında, iki grup arasında önemli bir hız farkı ile karşılaştılar ve bu da bazı araçların manevra yapmak zorunda kaldığı bir durumla sonuçlandı. Bu güvenlik açısından hiç de ideal bir durum değildi."

"Her ne kadar Russell'ın startı yavaş olsa da, pitten çıkana kadar pit şeridindeki hızını korumak zorunda olduğu ve aradaki farkı kapatmak için hemen hızlandığı göz önüne alındığında, Russell'a pit şeridinden geç çıktığı için ceza vermenin gerekli veya uygun olacağını düşünmedik. Bu nedenle, başka bir işleme gerek görmedik." ifadeleri yer aldı.

Bununla birlikte komiserler kurulu, özellikle liderin tempoyu belirlemesi söz konusu olduğunda, durarak start öncesi formasyon turu prosedürüne ilişkin düzenlemelerin iyileştirilebileceğini düşünmektedir.

Spor Yönetmeliği Madde 58.8'e göre lider araç, durarak start öncesi formasyon turu esnasında güvenlik aracından 10 araç boyu uzakta kalmalıdır.

Bununla birlikte, takımlara durarak start bilgisi verildiğinde, güvenlik aracı ışıklarını söndürür ve tempo belirleme işini lidere bırakır.

Spor yönetmeliğinin 58.11. Maddesi şunu belirtmektedir: "Bu noktada güvenlik aracının arkasındaki ilk araç tempoyu belirleyebilir ve gerekirse 10 araç boyundan daha geride yer alabilir."

Komiserler, lider aracın turun bu kadar başlarında hızı belirleme özgürlüğünün daha iyi kurallarla ele alınabileceğini düşünüyor.

Açıklamanın devamında, "Sorunun bir kısmının, lider aracın tempoyu belirlemesine izin veren düzenleme olduğunu düşünüyoruz."

"Bunun durarak start için gerçekten uygun olup olmadığını görmek için gelecekte çalışmalar yapılmalıdır." ifadeleri yer almakta.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
fia, formasyon, geçirebilir, gözden, prosedürünü, start, turu, yeniden, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Daha önce başkası için gözden çıkarıldın mı ? Sır Trend Sorular 10 24 Aralık 2023 00:25
YÖK açıkladı: Pedagojik formasyon eğitimi ne zaman başlayacak? Zeytin Eğitim Haberleri 0 03 Ocak 2023 15:15
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müze Köşk Sanal Turu Beatrice Atatürk'ün Hayatı 0 30 Temmuz 2022 10:47
Fenerbahçe’de yeni dönem yarın start atacak KoJiRo Fenerbahçe 0 12 Haziran 2022 16:20
OPPO’dan Start-up’lara Öneriler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net