Forum Logo




Avustralya GP, 2035'e kadar F1 takviminde!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2022, 19:36   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Avustralya GP, 2035'e kadar F1 takviminde!




Avustralya GP, 2035'e kadar F1 takviminde!
Www.TrendForum.Net

Formula 1 ve Avustralya GP organizatörleri yeni bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmaya göre Avustralya GP, en az 2035'e kadar Formula 1'de yer alacak.



Avustralya GP'nin mevcut anlaşması zaten 2025'e kadar sürecekti. Mevcut anlaşmaya ek olarak 10 senelik uzatmaya gidildi. Mevcut yarışlar; Formula 1'e girmek isteyen başka yarışlar/ülkeler olduğu için uzun vadeli anlaşma yaparak yerlerini sağlama almaya çalışıyorlar.

Amerika'da 3. yarış olarak gerçekleştirilecek Las Vegas GP, 2023'te takvime girecek. F1 CEO'su Stefano Domenicali, Azerbaycan GP'nin ardından 2023'te F1'e girmesi planlanan Kyalami yarışını görüşmek için Güney Afrika'ya gitti.

Diğer taraftan Melbourne, Avustralya GP konusunda kendi içinde bazı rakiplere sahipti. Sydney, F1 yarışını almayı umuyordu.

Yapılan yeni anlaşma kapsamında Albert Park pistinde daha fazla güncelleme yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Açıklamada, "Geçtiğimiz iki yılda organizatör, pisti geliştirmek için önemli yatırımlar yaptı ve önümüzdeki yıllarda padok ve pit alanı da dahil olmak üzere genel taraftar deneyimini ve tesislerini geliştirmeye devam edecek."

"Bu, taraftar deneyimini iyileştirecek ancak aynı zamanda önümüzdeki on yıl boyunca etkinliğin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerekli olacak takımların tesislerini modernize edecek." denildi.

Bu anlaşmayla beraber beklenmedik bir duyuru daha yapıldı. Bu açıklamaya göre 2023'ten itibaren Melbourne, Formula 1 yarışı hafta sonunda Formula 2 ve Formula 3'ü de ağırlayacak.

Geçmişte, seyahat giderleri nedeniyle F1'in destek serileri Avustralya'da yapılmıyordu. bunun yerine yerel seriler, F1'e destek veriyordu. Formula 2 ve Formula 3'ün gelmesiyle yerel serilere pist üstü zamanı verilecek mi, verilecekse ne kadar verilecek şimdilik bilinmiyor.



Domenicali, "Bu yarış her zaman taraftarların, pilotların ve takımların favorisi oldu. Ve Melbourne, sporumuza mükemmel uyan, inanılmaz ve canlı bir uluslararası şehir."

"Bu yılki Grand Prix'de büyük kalabalıklar ve tutkulu taraftarlar gördük. Sporumuz büyümeye devam ederken Avustralya'daki gelecek için çok heyecanlıyız." dedi.

Avustralya GP CEO'su Andrew Westacott, "Bu, Melbourne ve Victoria için harika olan sansasyonel bir duyuru."

"Bu, zengin motor sporları tarihimizin yanı sıra Melbourne'ün büyük spor etkinliklerine olan sevgisini de geliştiriyor ve yeni nesil Avustralyalı yarış yıldızlarına ilham veriyor."

"F1 ile olan güçlü ilişkimizden gurur duyuyoruz. Onlarla birlikte bu sporu Avustralya'da ve daha geniş Asya-Pasifik bölgesinde büyüteceğiz. Avustralya GP Şirketi'ndeki herkes, önümüzdeki 13 yıl boyunca F1 Avustralya GP'sini yeni seviyelere taşımayı dört gözle bekliyor." dedi.

Victoria Turizm, Spor ve Büyük Etkinlikler Bakanı Martin Pakula ise yarışın yerel ekonomiye yaptığı katkıya dikkat çekti.

Pakula, "Avustralya Grand Prix'si hiç bu kadar büyük olmamıştı, Bu yıl yapılan yarışta 419.000'den fazla insan Albert Park'a akın etti."

"Bu, zengin motor sporları tarihimizin yanı sıra Melbourne'ün büyük spor etkinliklerine olan sevgisini de geliştiriyor ve yeni nesil Avustralyalı yarış yıldızlarına ilham veriyor."

"Bu etkinliğin, ekonomimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bu nedenle, yarışı Melbourne'de düzenlemeye başladığımızdan bu yana en uzun süreli anlaşma uzantısını yaptık." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2035e, avustralya, kadar, takviminde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Instagram Çekiliş Ücreti Ne Kadar? Astrea İnstagram 1 08 Mayıs 2023 14:35
Sizin oralarda lahmacun ne kadar? Beatrice Kafamıza Göre 28 03 Mayıs 2023 20:09
Araba kullanırken ne kadar alfasın? gupse Kafamıza Göre 10 30 Eylül 2022 02:44
Avustralya’nın Dünya Kupası Elemeleri Kadrosu Belli Oldu KoJiRo Basketbol 0 10 Haziran 2022 13:40
Avustralya Türkleri DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 31 Mayıs 2022 14:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net