Forum Logo




Alonso: "Son turumda her şey yolunda gitti"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2022, 10:11   #1
Çevrimiçi
Alonso: "Son turumda her şey yolunda gitti"




Alonso: "Son turumda her şey yolunda gitti"
Www.TrendForum.Net

Fernando Alonso, yağmur altında geçen sıralama turlarında elde ettiği ikincilikten memnun olduğunu ve son turda her şeyin yolunda gittiğini söyledi.



Çifte F1 dünya şampiyonu Alonso, yağmur altında geçen üçüncü antrenman seansında zirvede yer alırken, sıralama turlarının tamamında Max Verstappen'in en yakın takipçisiydi ve Q3'teki son turuyla da ikinci en hızlı zamanın sahibi oldu.

Bu, Alonso'nun Ferrari ile pole pozisyonunu kazandığı 2012 Almanya GP'den bu yana ilk kez yarışa ilk çizgiden başlayacağı anlamına geliyor.

Alonso, sıralama turlarındaki şartlar nedeniyle en doğru kararları vermenin zor olduğunu ve nerede olduklarını tam olarak anlayamadıklarını söyledi. İspanyol sürücü bundan ötürü de mümkün olan en iyi turlara çıkarmaya odaklandığını ekledi.

Alonso, "Sıralama turları gerçekten çok zordu çünkü derecelerin nasıl olduğu ve hangi pozisyonda olduğumuz konusunda hiçbir bilgimiz yoktu."

"Bunun temel sebebi de her turda bir veya iki saniye gelişmemizdir. Bence durum sürekli olarak değişti ve son turda benim için her şey yolunda gitti."

"Her turu tamamladığımızda bir saniye gelişiyorduk, bu nedenle durum beklenmedikti. Bir sonraki virajda elde edeceğiniz yol tutuşu tahmin etmeniz ve bunun için hazırlanmanız gerekiyordu. İyi bir tur atmak istedim ve her şey yolunda gitti." dedi.



Alonso güçlü bir ayar bulmanın yanı sıra değişen şartlara çabucak uyum sağlamanın güçlü sıralama performansının anahtarı olduğunu hissetti.

Alonso, "Bugün bazı şeylerin birleşimiyle bu sonucu aldık çünkü normal bir sıralama turları ve normal bir gün değildi."

"1. antrenmanda pist çok kirliydi ve temizlememiz gerekiyordu, 2. antrenmanda daha iyi ve daha normal hale gelmek üzereydi, 3. antrenman ıslaktı ve sıralamalar yarı kuruydu, bu yüzden şartlar hiçbir zaman arka arkaya iki seansta aynı değildi."

"Karşılaştığınız koşullara çok hızlı adapte olmanız gerekiyordu, ayrıca görünüşe bakılırsa araçta doğru güvene de sahiptik, iyi bir ayar bulduk, bu yüzden bence %50 takıma ve %50 sürücüye bağlıydı."

"Bugün her şey yolunda gitti ama bunun bir anlamı yok çünkü yarış yarın yapılacak ve eğer bir hata yaparsanız o zaman sıfır puan alırsınız. Sonuçta puanlar Cumartesi günü verilmiyor." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alonso


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Alonso: "Bizim için inanılmaz bir hafta sonu oluyor" KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 10:02
Alonso: "Neden cuma gününe oranla tempo kaybettiğimizi anlamalıyız" KoJiRo Formula 1 0 16 Haziran 2022 19:48
Alonso: "Hızlıyız fakat gelişmeye devam etmeliyiz" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 08:25
Horner: "Rakiplerimiz, arka kanadımızdaki sorun yüzünden FIA'ya gitti" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 08:12
Brundle: "Hamilton ve Alonso arasında hâlâ gerginlik var" KoJiRo Formula 1 0 04 Haziran 2022 19:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net