Forum Logo




Göz Nezlesi ve Tedavisi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2023, 17:37   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Göz Nezlesi ve Tedavisi




Göz Nezlesi ve Tedavisi
Www.TrendForum.Net

Göz nezlesi, göz kapağı ve göz küresi üzerinde bulunan ince zarda meydana gelen iltihaplanmadır. Meydana gelen bu iltihaplanma; kızarıklık, kaşıntı, gözyaşı, akıntı ve acıya yol açabilir. Göz nezlesi virüse bağlı bir rahatsızlık olmakla birlikte bakteri, alerji ve kimyasal reaksiyonlar neticesinde de görülebilir. Göz nezlesi bulaşıcı bir hastalıktır.

Belirtileri

Göz nezlesinin en yaygın belirtisi gözün kızarması ve kaşınması ile birlikte gözün içinde bir şey varmış hissi olmasıdır.

Göz nezlesinin belirleyici diğer belirtileri arasında
*Uyanınca göz kapaklarının yapışık olması, çapaklanma
*Göz tahrişi ve göz akıntısı(sarı veya yeşil renkte)
*Kaşınma, yanma, göze kum kaçmış hissi olması
*Parlak Işıkta Gözün acıması

Gözde oluşan kızarıklık, akıntı ve göz şişmesini her zaman göz nezlesine bağlamak doğru değildir. Bu belirtiler alerji ve arpacık gibi bir çok göz rahatsızlığında görülebilmektedir. Bu nedenle teşhis ve tedavi için mutlaka göz doktoruna gidilmelidir. Tedavi sürecinde göz damlası ve merhem kullanılacağı gibi daha ciddi durumlarda antibiyotik kullanılması gerekebilir. Doğru teşhis ve uygun tedavi uygulanmadığı takdirde gözde oluşabilecek hasarlar büyüyecektir.

Teşhis ve Tedavi

Belirtileri takip eden doktor enfeksiyona neden olan bakterilerin tespiti için göz akıntısından örnek alarak laboratuvara gönderir. Sonrasında gerekli merhem ve göz damlası kullanılarak tedavi edilen rahatsızlık nadiren de olsa ağızdan yada damardan antibiyotik tedavisi de gerektirebilmektedir. Evde ise göz nezlesi olan hastanın çevresindekilerle temaslarını kısıtlaması, havlu ve mendillerini ayırması mümkünse kağıt havlu kullanması, yastık yüzlerinin temizliğine dikkat etmesi, gözlerini ellememesi ve el temizliğine dikkat etmesi, eğer kullanıyorsa rahatsızlık geçene kadar lenslerini takmaması, makyaj yapmaması, doktorunun tavsiye ettiği miktar ve sürede suni gözyaşı kullanması gerekmektedir.

Göz nezlesi 10 ile 14 gün içinde tedavi edilir fakat belirtiler 1 ay kadar sürebilir. Göz nezlesinde oluşan enfeksiyon tedavi edilmezse korneaya zarar verebilir.

Korunma Yolları

Göz nezlesi bakterilerin bulunduğu, tozlu, kirli ortamlarda daha çabuk ortaya çıkabilir. Kalabalık ortamlarda hijyen yetersiz ise, çabucak yayılabilir. Özellikle ortak kullanılan havlu, yastık, yorgan, çarşaf, makyaj malzemesi, klavye, telefon gibi iş araç gereçleri hastalığın yayılmasında etkilidir. Hastalıktan korunmak için bu hususlara dikkat edilmelidir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
göz, nezlesi, tedavisi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kanal tedavisi ne kadar sürer, kanal tedavisi nasıl yapılır? Fiona Ağız ve Diş Sağlığı 1 29 Ocak 2024 14:26
20 Yaş Dişleri: Oluşumu, Tedavisi ve 20 Yaş Diş Çekimi Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Nisan 2023 06:04
Kanal tedavisi nedir? Fiona Ağız ve Diş Sağlığı 0 13 Nisan 2023 14:13
Göz nezlesi (Vernalis) KoJiRo Göz Sağlığı 1 11 Haziran 2022 19:11
Bahar nezlesi astıma neden olabilir DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net