Forum Logo




Yaz Aylarını Seven Çiçekler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Temmuz 2024, 17:00   #1
Çevrimiçi
Yaz Aylarını Seven Çiçekler




Yaz Aylarını Seven Çiçekler
Www.TrendForum.Net

Yaz Aylarını Seven Çiçekler
Havalar ısındıkça çiçeklerinizin renklerini kaybettiğini, yapraklarının solup döküldüğünü görüyor olabilirsiniz. Yaz mevsimine uygun olmayan çiçekler için bu durum oldukça normal. Bakımlarını iyi yaparsanız bir sonraki sezonda kendilerine gelip canlılıklarına kavuşacaklardır. Ancak yaz aylarında yaşam alanlarınıza renk getirecek çiçekler arayışındaysanız o zaman sizin için bir araya getirdiğimiz, yaz aylarını seven çiçekleri Ateş Etkisi:Alev Çiçeği
Amerikan yerlisi, uzun boylu alev çiçeklerinin; saf beyazdan kırmızıya uzanan geniş bir yelpazede renkleri vardır. Ayrıca bu çiçekler 5 metreye kadar da uzayabilir. Görünüşleri harika olsa da alev çiçeği iyi bakılmadığında kolay zarar görür. Bu nedenle eğer alev çiçeği almaya karar verdiyseniz onun en büyük düşmanı olan küften kaçınmalısınız. Bunun için de bulabilirseniz alev çiçeğini ekerken “Mile High Pink” gibi yerel tohumları tercih edebilirsiniz.
Kozmos Çiçeği
Adını Yunanca “düzenli evren” kelimesinden alan Kozmos çiçeği; birçok rengi olan ve kolay büyüyen bir çiçektir. Hatta bazı çeşitlerinin tek bir çiçekte birden fazla rengi vardır. Kozmos çiçeğinin doğal renkleri sarıdan turuncuya değişir ancak Kozmos’u kırmızı, pembe ve hatta çizgili olmak üzere pek çok tonda görebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda farklı tonlara yer vermeyi seviyorsanız kozmos çiçeği tam size göre!
Lavanta
Kokusu ve zengin rengi ile bilinen lavanta, aslında nane ailesinin bir parçası olan, tam bir güneş bitkisidir. Eğer uygun drenaj sağlanırsa, lavanta kolayca büyür. Ayrıca yüksek ısı, nem, kök hastalığı gibi pek çok durumu tolere edebilen nadir bitkilerden olduğu için bitki bakmaya yeni başlayanlar için de ideal. Üstelik lavantanızdan bir parça koparıp onları bezlere sarabilir, gece yatarken yastığınızın arasına koyarak sabah çok daha dinç uyanabilirsiniz.
Püskül Çiçeği
Buğdaya benzeyen püskül çiçekleri, hem kurutulmuş çiçek aranjmanlarında hem de topluca ekildiğinde bahçelerinizde harika bir görüntü sunar. Özellikle yaz aylarında “flamingo serisi” olarak adlandırılan parlak mor ve pembe tonlarını tercih edebilir, hem bahçenizi hem de şık bir vazoya alarak evinizin en sevdiğiniz köşesini renklendirebilirsiniz.
Sarı Zambak
Bu egzotik çiçeğin 50.000’den fazla çeşidi olduğu için sonsuz renk kombinasyonları ile bahçenizi süslemeniz mümkün. Ancak en bilineni ortası sarı etrafı bordo olan sarı zambaklardır. İsmi sarı olsa da aslında sarı zambağın yalnızca ortası sarıdır ve etrafı “siyaha dönük bordo” olarak tarif edilebilir. Sarı zambakları yazın karşılaşılabilecek hangi durumla karşı karşıya getirirseniz getirin, kolaylıkla büyür ve çoğalırlar. Dilerseniz hemen yanına bir “Orman Güzeli” dikerek daha da zengin bir renk tonu yaratabilirsiniz.
Dam Koruğu
Kuraklığa ve daha pek çok koşula dayanıklı olan dam koruğu; özellikle zemin örtüsü olarak harika iş çıkarır. Bahçenizdeki çiçekler açtığında dam korukları sahne alır ve sonbahara doğru yapraklanarak yazın bitişini renklendirir. Siz de çiçeklerinizin yanında harika görünecek dam koruklarına bu yaz bir şans verebilirsiniz.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aylarını, Çiçekler, yaz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Soğuk Havaya Dayanıklı Çiçekler ve Açıklamaları Beatrice Hobi ve Uğraşlar 0 03 Kasım 2023 21:52
Menekşeden Laleye: Bahar Çiçekleri Nelerdir, Baharda Hangi Çiçekler Ekilir? DeepSilence Hobi ve Uğraşlar 10 16 Mayıs 2023 10:50
Annem Kokan Çiçekler - Genki Kawamura DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 30 Kasım 2022 10:09
Pencerelerinizin Önüne Çiçekler Koyun Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 12 Ekim 2022 18:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net