Forum Logo




Menopoz Sonrası Görülen Rahatsızlıklar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2024, 00:57   #1
Çevrimiçi
Menopoz Sonrası Görülen Rahatsızlıklar




Menopoz Sonrası Görülen Rahatsızlıklar
Www.TrendForum.Net

Menopoz sonrası premenapozda görülen belirtiler sürer. Uzun soluklu östrojen azlığı sonrası genital organlarda küçülme meydana gelmektedir. Rahim, vajina ve vulva ve üretrada da yine küçülme meydana gelir. Buna bağlı olarak sık idrara çıkma, kabızlık, vulvada kaşıntı, ağrılı birliktelik, rahim sarkması, idrar kaçırma, idrar kesesinde sarkma, makatta sarkma menopoz sorası görülen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır.

Deride, saç köklerinde ve ter bezlerinde östrojen reseptörleri vardır. Menopoz sonrasında buna bağlı birçok değişiklikler ortaya çıkar. Deri incelir ve kolajen miktarı azalır. Saç ve kıl miktarı da yine azalmalar görülür. Cilt kurur, esnekliğini kaybeder ve yara iyileşmesi gecikir. Çene, dudak ve göğüste kalınca tüyler menopoz sonrasında çıkabilmektedir. Koltuk altı ve genital bölgede kıl miktarı da yine azalmalar hissedilir derecede görülür.

Kalp hastalıklarına yakalanma riski menopozla beraber artış gösterir. Östrojen koroner kalp hastalıkları riskini azaltan bir hormonken menopozla birlikte östrojen azalmasıyla kadınlarda koroner kalp hastalıkları riski artar. Menopozla birlikte kolesterol miktarı da artar. Yüksek tansiyon ortaya çıkabilir. Damar sertliği görülür.

Menopoz döneminde ağız kuruluğu, ağızda kötü tat ve diş eti hastalıkları da görülebilmektedir. Kabızlık ve basur sık karşılaşılan bir durumdur. Reflü ve safra taşına da rastlanır.

Menopozla osteoporozdur sorunları da ortaya çıkar. Osteoporoz kemik mineral yoğunluğunun azalması sonucu kırıklara davetiye çıkaran bir durumdur. Menopozlu kadınlar her yıl kemik kitlelerinin yüzde 3-4'ünü kaybetmektedirler.

Şişmanlama: Menopoz sonrası kadınlarda metabolik hız yavaşlar, kilo artışı görülür. Cinsel isteksizlik baş gösterir.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
görülen, menopoz, rahatsızlıklar, sonrası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Coca Cola'nın Verdiği Hastalıklar ve Rahatsızlıklar Elysian Bunları biliyor musunuz? 0 29 Ocak 2024 23:16
Rüyada görülen sigara tabakası Elysian Rüya tabirleri 0 27 Ocak 2024 16:48
Erkeklerde Görülen Hastalıklar Astrea Erkek Sağlığı 1 29 Aralık 2023 03:49
Mübarek Gecelerde Görülen Rüyalar Asi Ruh Rüya tabirleri 0 06 Mart 2023 02:59
Tekrarlanarak Görülen Rüyalar Asi Ruh Rüya tabirleri 0 06 Mart 2023 02:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net