Forum Logo




Kahraman Tazeoğlu - Mor Kitap Özeti

Kitap tanıtımlarının yer aldığı tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mart 2023, 06:43   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kahraman Tazeoğlu - Mor Kitap Özeti




Kahraman Tazeoğlu - Mor Kitap Özeti
Www.TrendForum.Net

Kahraman Tazeoğlu diğer romanlarında olduğu gibi mor kitap özeti ile de okuyucularını hayal alemine sürüklüyor. Aşkın zamansız bir duygu olduğunu ve insan var olduğu sürece aşkın da olacağını gayet etkili bir şekilde vurguluyor.

Tek Dünya Devleti
Günümüzde bir ütopya olan fakat herkesin içten içe inandığı tek dünya devleti sonunda kurulur. Tek dünya devletinin kurulması ile savaşlar ortadan kalkmış ve insanlar huzur içinde yaşamaya başlamıştır. Bu nedenle insanlar tek dünya devleti kurucularına karşı minnet duymaktadır.

Dünya devletinin başkenti İstanbul’dur. Yeni bir isim verilirken İstanbul’un eski isimlerinden yola çıkılmış ve başkente Asitan adı verilmiştir. Kahraman Tazeoğlu ütopik bir öykünün anlatıldığı mor kitap özeti ile insan yaşamının nasıl değişeceğine dair örnekler vermiş fakat aşkı aynı bırakmıştır.

Kahraman Tazeoğlu’nun aşka dair düşünceleri ve aşkı anlatırken kullandığı ifadeler okuyucu tarafından çok beğenilmektedir. Kitaplarında farklı öyküler anlatsa da aşk temasından hiçbir zaman vazgeçmemektedir. Mor isimli kitabında da asırlar sonrası anlatılmakta ve insani duygu olan aşk hep aynı kalmaktadır.

Zaman değişmiş, tek dünya devleti kurulmuş, yapay zeka devreye girmiş ve teknoloji çok gelişmiştir. İnsanların beynine çip takılmış ve sürekli iletişim halinde olunması sağlanmıştır. Gezegenin hangi noktasında olursa olsun insanlarla iletişim bir kule sayesinde yaşanıyordur. İstanbul’un yedi tepesinden en sonuncusunda bulunan kule Mor olarak anılıyordur ve bu kuleyi yöneten kimse yoktur. Kulenin kendisi yapay zekadır.

Tüm insanlar tek dünya devleti kurulmasından son derece memnundur ve buna karşı olan sadece bir gurup vardır ve bu gurup da barbarlar olarak tanınıyordur. Asitan’da bulunan kırmızı kulelerde dünya devletinin kurucuları yaşıyordu fakat dünya devletinin fikir babası Dr. Nuh Ulak’tı. Dr. Ulak yüzbaşı rütbesine sahip bir oğula sahipti ve oğlunu Kutup bölgesinde yetişen bir miktar kardelen çiçeğini getirmekle görevlendirdi.

Aşk
Bu görevde yüzbaşıya bir akademisyen olan Asena eşlik edecekti. Yüzbaşı ile Asena Kutup bölgesine doğru harekete geçtiler ve yüzbaşı anında Asena’ya aşık oldu. Kutup bölgesine imiş gerçekleştikten sonra mor kitap özeti ekibin barbarların saldırısına uğraması ile hareketleniyor. Yüzbaşı Asena’nın barbarların ajanı olduğunu öğreniyor. Asena’da yüzbaşıya aşık olduğu için onun hayatını tehlikeye atmak istemiyor. Ve yüzbaşı ile barbarlardan saklanıyor. Bu arada mor kuleden Asena’ya gelişmeler hakkında sürekli bilgi geliyor.

Barbarları ortadan kaldırmayı hedefleyen Dr.Ulak kendi oğlunun da hayatını tehlikeye atarak bir bomba ile barbarları yok ediyor. Kitap bundan sonra her şeye rağmen yaşanan yüzbaşı ve Asena arasındaki aşka yoğunlaşıyor ve kurtulma mücadelelerini anlatıyor.

Kitap bir aşk romanı gibi gözükse de, dünya devleti kurucusunun barbarları kendisinin yarattığını vurgulaması en can alıcı noktalardan birisi. Kurucu barbarları kendisinin yarattığını çünkü düşmanı olmayan halkların kendilerine zarar vereceğini ifade etmesi son derece doğru bir tespit.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kahraman, kitap, mor, tazeoğlu, Özeti


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Nouman Ali Khan - Dirilt Kalbini Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:42
Ayşe Kulin - Hazan Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:41
Henri Charriere - Kelebek Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:27
Ayşe Kulin - Köprü Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:59
Namık Kemal - Gülnihal Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net