Forum Logo




Zeus’un Doğumu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Temmuz 2024, 16:03   #1
Çevrimiçi
Prenses Üye
Zeus’un Doğumu




Zeus’un Doğumu
Www.TrendForum.Net

Annesi Tanrıça Rhea, Zeus’u doğurduğunda onu hemen Girit’e kaçırmış ve bir mağaraya kapatmıştı. Orada bebek Zeus’a bakan bir de peri vardı. Perinin adı ise Amaltheia’ydı ve bu orman perisi bebeği keçi sütü ile besliyordu. Ancak bu öyle normal bir keçi değil, korkunç bir yaratığa benziyormuş ve çok büyükmüş.

Zaten daha da ilginci Güneş Tanrısı Helios’dan doğma bir keçiymiş ve görüntüsüyle Titanları bile korkuturmuş. Zeus büyüyüp de kendi egemenliğini kurmak için savaşa girdiğinde bu keçinin derisinden bir kalkan yapmış kendine.


Titanlara karşı da kendini bu kalkan ile savunmuş. Bu kalkanı daha sonra Athena’da kullanmıştır hatta Gorgo adında bir canavarı öldürmüş ve onun yılanlarla örülü kafasını bu kalkana takmıştır.


Zeus, Rhea’nın altıncı çocuğudur. Babası Kronos ikinci nesil tanrılardandır. Kronos’da babası Uranos’u yenerek egemenliğini kurmuştur. Zeus’da bir gün tıpkı babasının yaptığını yaparak ayaklanacak ve egemenliği eline geçirerek üçüncü nesil yani Olympos Tanrılarının egemenliğini ilan edecektir.

Kronos babasına karşı gelmiş ve yerine geçmişti. Kendi sonunun da aynı şekilde geleceğini ön gören Kronos beş çocuğunu bu yüzden yuttu… Annesi altıncı ve son çocuğu olan Zeus’un da kardeşleriyle aynı kaderi paylaşmaması için Toprak Ana Gaia ve Yıldızlı Gök Uranus’a dua etti. Onlar da Rhea’yı Girit Adasındaki Lyktos’a gönderdiler.

Doğum burada gerçekleşti ve Zeus’un doğumunu mutluluk ile karşılayan çoğu savaşçı kalkanlarına vurarak gürültü yaptı ve bebek tanrının ağlamalarının duyulmamasını sağladılar. Az önce bahsettiğim keçi de işte burada emzirdi Zeus’u.

Tabi bu sırada yeni doğan çocuğunu iştah ile yutmayı bekleyen sorunlu bir baba var. O da halledilmesi gereken büyük bir sorun. Ama Rhea’nın bir fikri var.

Doğumdan sonra bir taşı sanki bebekmiş gibi bir beze sarıp Kronos’a yutturmayı başarmıştır. Ardından büyüyen Zeus kendisinden beklendiği gibi babasına karşı harekete geçti. Amacı babasının yuttuğu bütün kardeşlerini geri kusturmaktı ve bunu başardı.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
doğumu, zeus’un


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zeus ve Hera BeSte Mitoloji 1 15 Temmuz 2024 18:41
Blood of Zeus S2 KoJiRo Anime 0 25 Şubat 2024 09:53
Gün Batımı Ve Gün Doğumu Manzaraları Asi Ruh Doğa Resimleri 30 13 Haziran 2023 23:42
Gök Tanrısı Zeus Razor Mitoloji 2 11 Haziran 2023 18:21
Dünya üzerinde gün doğumu Beatrice Bilim Dünyasından Haberler 9 05 Ekim 2022 18:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net