Forum Logo




Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.

Müzik ve Video Dünyası Müzik tanıtımları ve haberlerin yer aldığı tüm konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Haziran 2024, 11:15   #1
Çevrimdışı
Moderatör
Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.
Www.TrendForum.Net

Bu paylaşım altında Türk DJ Deep House müzik yapımcısı sanatçıları tanıtacığım.

İlk konumuz benim en beğendiğim Türk Deep House Müzik yapımcısı : ÖMER BÜKÜLMEZOĞLU

Biyogafilerini yazmak isterim ama hakkında ulaşlabilir fazla bir bilgi yok.

Ömer Bükülmezoğlu yu anlatmak yerine , müzikleri ile tanıtıyorum.

En başarılı yapımlarını alt alta ekliyorum..


En çok ilgi gören parçası :

CRY - Ömer Bükülmezoğlu



LIE - ömer Bükülmezoğlu



Ömer Bükülmezoğlu - Nure (Pette Bella Remix)



Ömer Bükülmezoğlu - Distance (Original Mix





Devamı Gelecek.....
__________________
Müzik Hayattır
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Haziran 2024, 11:24   #2
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




DJ KANTİK

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Ülkemizde ünü hızla yayılan bir müzisyen yetişiyor. Adı Ferhat Kantık. 1987 yılında Manisa’da doğdu. İlköğretim sürecinde, tüm hobileri okulundaki elektronik ses ekipmanları oldu. Eğitim ve öğreniminin 5. yılında uygulamalı ders olarak okulunda ses ekipmanları üretti. 2001 Yılında İmo Uluslararası Denizcilik Organizasyonu, TC.Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Lisesi’ni kazandı.

DOĞUŞTAN DJ

Başarılı bir öğrenci olan Ferhat Kantık, Eğitim süresi bittikten sonra müziğe ve denize olan ilgisini kaybetmedi. İlk olarak organizasyon şirketlerinin tonmaister ve Dj'liklerini yapmaya başladı.
Üretime ilgisi olan Ferhat Kantık nam-ı diğer DJKANTIK Dünyanın en büyük stüdyo Technologysi üreten Steinberg firmasına,electro pluck ve bubbling instrumalar programlayıp sundu. 2006 yılında dünyadaki birçok müzik üretim yarışmalarına katılıp uluslararası Dj sıralamalarına girmeye hak kazandı.
(Britney Spears - Break The Ice) Productionu ile TheDjList’de Dünyadaki en iyi 150 Dj arasına girerek Türkiye’yi temsil etti.
2007 ilk projesi olan "Cep Melodi" Productionları ile hedefini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.
Electronic müzikte başarılı ranklar elde eden Ferhat Kantık, Dünyanın çeşitli yerlerindeki eğlence işletmelerinde, benimsediği müzik politikasını beğenilerle sundu ve sayısı oldukça fazla referanslar edindi.

EN ÇOK DİNLENEN TÜRK

2009 yılında çıkardığı (Electro Clubbing) Albümü internette yüz binlerce kişiye ulaştı. Fanlarının sayısı her geçen gün artıyor.
2010 yılında Dünyada en çok dinlenen Türk Dj olarak kayıtlara geçti.
Arama motorlarında yaklaşık 2.500.000 sayfa sonucu vererek en çok aranan ve paylaşımı en fazla olan Dj unvanına kavuştu. Ülkesinin sınırlarında kayıtlı en fazla fana sahip Dj olarak Google gibi büyük arama motorlarının Türkiye’de referans gösterdiği tek Dj oldu.
Turkish Maritime Task Group 2011 Aktivasyonu kapsamında Abu Dhabi, Muskat, Karachi, Mumbai, Yambu, Dubai, gibi dünyanın çeşitli metropollerinde görev organizasyonlarına katıldı, ülkesinde en çok yurtdışı organizasyonu yapan sanatçılardan oldu. 2012 Mart Ayında Facebook.com Dj Database istatistiklerinde ve topdeejays.com beğenme ve dinlenme istatistiklerinde, yarım milyon kayıtlı fan ile Dünyada Facebook üzerinde en çok beğenilen 50 Dj Arasından 39’unculuğa kadar yükseldi.

İLK 100’E GİRDİ

Yine 2012 Yılı Topdeejays.com Real istatistiklerinde google,
facebook, twitter, soundcloud, youtube gibi sitelerde dinlenme ve beğenilme oranı istatistiklerinde Dünyada en iyi House / Tech House / Tribal House Müzik Üreten Dj’ler arasında ilk 100 de 96’ıncı sırayı aldı.
1000’i aşkın Productionu ve çok önemli müzik birikimi arşivine sahip olan Ferhat Kantık, yerli, yabancı birçok sanatçının müzik altyapısını oluşturdu ve sektöre birçok reklam müziği kazandırdı.


En çok ilgi gören yapımları

Dj Kantik - Teriyaki Boyz - Tokyo Drift & Sean Paul - Temperature (Remix)






Dj Kantik - Shenai (Original)




Dj Kantik - Missing Eyes (Original Mix)




Dj Kantik - Kul (Original Mix)




Devamı Gelecek..
__________________
Müzik Hayattır

Son düzenleyen SpotifAyhan; 30 Haziran 2024, 11:30.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Haziran 2024, 11:37   #3
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




Mahmut Orhan Biyografisi
Mahmut Orhan
Doğum Yeri
Bursa / Türkiye
Doğum Tarihi
11.01.1993


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Mahmut Orhan, 11 Ocak 1993 yılında Bursa'da doğdu. Türk DJ ve prodüktör. DJ'lik hayatına 16 yaşındayken başladı. Çalışmaları deep house, indie dance ve nu disco üzerine olan Orhan, müzik sektörüne ilk adımını 2011'de attı. 2012'de "Little Buddha 5", "Fringe", "Siddharta Dubai" ve "Céiron" parçalarını yayınladı. Kendine özgü doğu batı sentezinde parçalar yaratan Orhan, doğu enstrümanları ile batı müziğini harmanlamaktadır. İlk albümü olan Chilai'yi 2014'te Beachside Records aracılığıyla çıkarttı ve derleme albüm yayımlayan en genç Türk oldu.[kaynak belirtilmeli] "Feel" parçası ile pek çok ülkedeki listelerde ilk 10 içerisinde yer aldı.

En Başarılı Yapımları

Mahmut Orhan - Feel feat. Sena Sener



Mahmut Orhan & Colonel Bagshot - 6 Days




Mahmut Orhan & Drumstone - Allies (Visualizer)





Mahmut Orhan & Ali Arutan - In Control feat. Selin


__________________
Müzik Hayattır
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Haziran 2024, 12:36   #4
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




HAKAN AKKUŞ

Elektronik müzik sahnesinin başarılı isimlerinden Hakan Akkuş’u “I Can’t Be” ile mutlaka duymuşsunuzdur. Akkuş, Eva Parmakova’yla işbirliği yaptığı şarkısı yeni şarkısı “Runnin”i geçtiğimiz şubat ayında dinleyicilerle paylaştı. Akkuş, DJ’liğe ilk başladığı dönemlerde internette bu konuda fazla bir kaynak olmadığını ama şimdi DJ’lerin elinin altında pek çok imkân bulunduğunu söylüyor. “Tabii ki bu durumdan memnunum ama ne kadar iyi ekipman olursa olsun iyi müzik yapmak için yeterli değil” diyor. YouTube’da milyonlarca kez izlenen “I Can’t Be” şarkısını da basit bir bilgisayarla yaptığını sözlerine ekliyor.

Merhaba. Oldukça tuhaf bir yıl geçiriyoruz. Ama ilk yarısı bitti bile. Siz de yeni şarkınız “Runnin”i paylaştınız. Nasıl geçti sizin için 2020’nin ilk yarısı?
Merhaba, Maalesef oldukça tuhaf bir sene geçiriyoruz. Evet 7 Şubat’ta Eva Parmakova ile işbirliği yaptığım “Runnin”i çıkardım. 2020’nin ilk yarısı benim için aslında kötü geçmedi kendime zaman ayırdığım bir dönem oldu doğrusu. “Runnin” için de Bulgaristan’da yoğun ilgi var Radyo ve TV’lerde Top 10’da sürekli, hatta Shazam Bulgaristanda yaklaşık 5 aydır üst sıralarda.

Elektronik müziğe olan tutkunuz 17 yaşınızda başlamış. Nasıl yönlendiniz müziğe, neler yapardınız 17 yaşınızdayken, neler dinlerdiniz?
Açıkçası daha erken farkettim müziğe olan ilgimi, o dönemler gündüz partileri çok modaydı, gündüz partilerinde sahne alarak kendimi geliştirdim diyebilirim. DJ’lik anlamında, 17 yaşımdayken arkadaşlarıma nazaran daha içine kapanık bir çocuktum. Zamanımın bir çoğunu müziğe ayırıp oyun oynamak arasında geçiyordu. O dönemler idolüm Carl Cox’du en çok onu dinlerdim.

DJ’likle birlikte prodüktör olarak da pek çok işe imza attınız. Hangisinden daha çok keyif alıyorsunuz?
Her ikisinden de çok keyif alıyorum ama bana sorarsanız yaptığınız şarkıları sahnede dinleyicilerim ile paylaşmak ve onların verdiği tepkilere şahit olmak çok keyifli ve gurur verici.

“‘I CAN’T BE’NİN BU KADAR İLERİYE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM”
İlk kez sahneye çıktığınızda, turntable başına geçtiğinizde neler hissetmiştiniz, neler yaşamıştınız, biraz anlatır mısınız?
Biraz detaylı anlatmak istiyorum. İlk sahneye çıktığım canlı performans mekanlarından biriydşi, Anadolu yakasının en büyük klübüydü. Orada DJ asistanı olarak başlamıştım ve sürekli etkinlikler oluyordu. Örnek vermem gerekirse Sidekick, Inna, Alexandra Stan gibi bir çok ünlü isim sahne alıyordu. Ve benim ilk sahnem mekan 1500 kişi doluyken Sidekick’e warm up yapmak oldu. Tarifsiz duygular içerisindeydim, anlatmak mümkün değil heyecandan kafamı kaldırıp insanlara bakamamıştım.

“I Can’t Be” 2016’da yayınlandı ancak yıllar geçmesine rağmen başarısını sürdüren bir şarkı oldu. YouTube’da hala milyonlarca izlenmesi var. Bekliyor muydunuz bu şarkının bu kadar başarılı olacağını? Neler düşündürüyor size şimdi bakınca?
Açıkçası beklemiyordum tabii ki, bu arada benim ilk dijitale çıkan şarkım “I Can’t Be” oldu. Ümitliydim ama bu kadar ileri seviyeye gideceğini düşünmemiştim. Şimdi baktığım da ise bu kadar sevilmesi ve insanların sahip çıkması elbette beni çok mutlu ediyor.

Elektronik müzikte teknoloji önemli. Peki “İnsan elinin değmesi” ne kadar önemli? Nasıl dengeliyorsunuz makine ve insan faktörünü kendi şarkılarınızda?
Benim ilk başladığım dönemlerde internette fazla kaynak yoktu açıkçası. Şimdi her şey elimizin altında… Yeni nesil “plug-in”ler ve “vsti”*lar. Tabii ki bu durumdan memnunum ama ne kadar iyi ekipman olursa olsun iyi müzik yapmak için yeterli değil. Şu gerçekten bahsedeyim, “I Can’t Be” sadece Pentium bir notebook ile yapıldı.

Kalabalıklar önünde çalmaya başladığınızda kafanızın içinde neler dönüyor?
Açıkcası genelde sevdiğim track’leri çalıyorum ve insanların olumlu reaksiyonlarını görünce o tarzdan devam ediyorum.

Türk DJ’ler özellikle de son yıllarda büyük global başarılar yakalıyorlar, siz de onlardan birisiniz. Sizin gibi setin başında olan isimler arasında sevdiğiniz, takip ettiğiniz isimler var mı?

Öncelikle teşekkür ederim, Bu durumdan çok mutluyum artık Avrupa’da tanınan Türk DJ sayısı oldukça arttı. Elbette var her yer de söylerim Sezer Uysal ve Mahmut Orhan’ı çok beğeniyorum.

KISA KISA…

• Bugüne kadar dinleyicisi olarak gidip de en etkilendiğim konser, Betoko konseri oldu. Ne kadar eğlendim anlatamam.

• Bence bir DJ’in ideal çalma süresi 3 saat olmalıdır.

• Kesinlikle dinleyemeyeceğim müzik türü pop. Denedim ama bir türlü olmadı, sevemedim.

• Müzik dışında hayatımda tutkum diyebileceğim şey konsol oyunu oynamak.

• Kendimde en nefret ettiğim özelliğim çok fazla duygusal oluşum. Bu huyumu bir türlü değiştiremiyorum.

• Eğer bu mesleği yapmıyor olsaydım yapacağım meslek Twitch gibi bir platformda oyun yayıncılığı olurdu.

Hakan Akkus - I Can't Be (Drop G & Regard Remix)



Hakan Akkus, Ersin Ersavas - Open Your Eyes




Hakan Akkus & Bugra Atmaca - Reborn (Original Mix)



Serena - Safari (Hakan Akkus Remix)


__________________
Müzik Hayattır

Son düzenleyen SpotifAyhan; 30 Haziran 2024, 12:38.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Haziran 2024, 12:54   #5
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




Volkan Ulucak

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Çok yeni bir sanaçı.

Daha çok az yapımları var.

Bu sabah İnstagramdan bana ulaşarak şarkılarını tanıttı ve Spotify liselerimde yer vermem için rica da bulundu.

Kırmadım. ( Geçenlerde Enda Ezgi'de bana aynı yolla ulaşmış ve ricada bulunmuştu. Onun da bir şarkıları bir kaç listemde.)
Yapımları hiç fena değil. Devamı gelecek dedi.
Şimdilik 2 parçasına yer vereceğim.
Başarılar diliyorum kendisine.


Volkan Ulucak - Gönül




Volkan Ulucak - Elude

__________________
Müzik Hayattır

Son düzenleyen SpotifAyhan; 30 Haziran 2024, 13:02.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 01 Temmuz 2024, 12:47   #6
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




ÜMMET ÖZCAN

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Youtube’da Türkiye’de en büyük paya sahip 100 milyon üzerinde izlenme rakamına ulaşan, ismi Tiesto ile anılan Türk DJ Ümmet Özcan, iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Koreli şarkıcı Kim Hyoyeon ile yayınladıkları ‘’Sober’’ ile dünya listelerinde en üst sıraya oturdu.

Dünyaca ünlü DJ Ümmet Özcan Hyo’nun deneyiminde sadece elektronik sesler kullanmayıp gerçek enstrümanlara da yer verdi. Single iTunes’da 9 ülkede 1. sıraya yerleşip, YouTube’da ise 1 milyonu aşkın izlenme sayısıyla kısa süre içersinde büyük ses getirdi. Üç versiyon olarak yayınlanan single’ın İngilizce versiyonundaki klibinde kadın dayanışması, kendinle barışık olmak ve feminizm notaları bulunurken, Hyo kıyafetleri ve cesur danslarıyla dikkat çekiyor.

“Gerçek hayat punk olmana izin vermiyor”

Ümmet Özcan Kimdir?

Ümmet Özcan Kimdir?

2011 yılında yayınladığı "Reboot" parçasıyla Beatport’da liste başı olarak yedi hafta geçiren DJ, böylelikle adını dünya sahnesinde duyurmaya başladı.

2012 yılında "The Box" isimli single’ı Las Vegas’ta düzenlenen meşhur Electric Daisy Carnival’ın en çok çalınan parçası olurken, bir sonraki sene yayınlanan W&W ortaklığı "The Code" ise Ultra Music Festivali’ne damga vurdu.

Özcan’ın R3hab’le beraber prodüktörlüğünü üstlendiği "Revolution"yine Beatport listelerinde birinci sıraya tırmanırken, DJ Mag tarafından 2015’in en iyi DJ’leri seçilen Dimitri Vegas & Like Mike’la Fatboy Slim’in "Eat Sleep Rave Repeat" şarkısına yaptıkları remix, prodüktörün hit’leri arasındaki yerini aldı.

2014 ve 2015, Ümmet Özcan’ın adını tüm EDM camiasına duyurduğu yıllar oldu. Bu dönemde "Raise Your Hands", "Superwave" ve "Smash" gibi hit’leri hep listebaşı olan DJ, EDC, Tomorrowland, Creamfields ve Global Gathering gibi dünyanın hatırı sayılır dans müzik festivallerinde de sahne aldı. Dimitri Vegas & Like Mike’la işbirliğini yeni bir parçayla da devam ettiren Özcan, Martin Garrix, Tiesto, David Guetta, Avicii, Steve Aoki ve Calvin Harris gibi dünya devlerinin de desteğini aldı.

2014 yılında DJ Mag’in merakla beklenen "Dünyanın En İyi 100 DJ"i listesinde 31. sırada yer alarak en büyük çıkış yapan DJ olan Ümmet Özcan, 2015 yılında da listede yine 36. sırada kendisine yer bulurken 2016 yılında 19. sıraya yükseldi.


Ummet Ozcan - Kayra




Ummet Ozcan X Otyken Altay



Ummet Ozcan - Xanadu




Ummet Ozcan x Arem Ozguc x Arman Aydin – IZMIR



Ummet Ozcan - OYNA

__________________
Müzik Hayattır
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 02 Temmuz 2024, 12:53   #7
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




ÖMER BALIK

Ömer Balık'ın müziğe olan ilgisi 12 yaşında başladı, Electro House ve Dubstep gibi müzik türlerine olan ilgisi onu müzik üretimine yönlendirdi. 'Robotik seslerin vurgu, duygu ve derinliğinin beni oldukça etkilemesi bana bu işi yapmam gerektiğini doğrulatan ilk adım oldu' diyor.



OMER BALIK - Mosaic Cake



OMER BALIK - You Lost Me



OMER BALIK - All With Love



OMER BALIK - Melancholy Groove

__________________
Müzik Hayattır
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Temmuz 2024, 17:23   #8
Çevrimdışı
Moderatör
Yanıt: Deep House Müzik yapan Türk DJ leri Tanıyalım.




TOLGA GÖRSEV

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Tolga Görsev (Doğum Tarihi 5 Temmuz 1976) Türk müzisyen, söz yazarı, besteci, aranjör, vokal koçu, ses mühendisi ve prodüktör. Müzik yapımcısı A. Hamit Görsev'in oğlu. Çalıştığı sanatçılar arasında Emir Can İğrek, Ufuk Beydemir, Teoman, Gökcan Sanlıman, Lütfiye Özipek, Şenay Lambaoğlu, Kalben, Manuş Baba, Hadise, Metin Altıok, Özlem Tekin, Mabel Matiz, Bertan, Göksel, Emel, Candan Erçetin, Yaşar, Orhan Ölmez, Nedim Zeper, Metin Şentürk, Asya Engin, Murathan Mungan, Bülent Ortaçgil, Dilek Budak, Levent Yüksel, Hande Yener, Burak, Alişan, Sibel Can, Serdar Ortaç, Yonca Lodi, Nilüfer, Ragga Oktay, Ebru Pala, Deniz Erdoğan, Murat Evgin, Mahsun Kırmızıgül, Haluk Levent, Hakan Kurşun, Nev, Özcan Deniz, Mirkelam, Metin Arolat, Yaşar bulunmaktadır.
Beste ve düzenlemesinin kendisi tarafından yapıldığı, sözleri İsra Gülümser tarafından yazılan ve Hadise tarafından seslendirilen Visal adlı şarkı Radyo Boğaziçi 11. Müzik Ödülleri Yılın Şarkısı ve Pal FM 2013 Müzik Ödülleri En İyi Alternatif Single ödüllerini kazanmıştır.

__________________
Müzik Hayattır
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deep, house, leri, müzik, tanıyalım, türk, yapan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Haziran 2024 Türk Pop Müzik Listeleri Top 20 SpotifAyhan Müzik ve Video Dünyası 0 27 Haziran 2024 19:12
Hash. Music - Ethnic Chill & Deep House Mix Beatrice Müzik ve Video Dünyası 1 31 Mart 2024 22:49
Destiny 2: Season of the Deep - Ghosts of The Deep Dungeon Trailer | PS5 & PS4 Games DeepSilence Oyun Dünyası 0 27 Mayıs 2023 19:05
Türk Evini Türk Evi Yapan Detaylar devriksekiz Trend Sözlük 8 24 Nisan 2023 12:08
Deep Freeze Açmak - Deep Freeze Kapatmak Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 16 Nisan 2023 06:07




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net