Forum Logo




Assassin’s Creed’in VR macerası bitiyor mu?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Şubat 2024, 11:40   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Assassin’s Creed’in VR macerası bitiyor mu?




Assassin’s Creed’in VR macerası bitiyor mu?
Www.TrendForum.Net

Büyük yatırımlarla tasarlanan sanal gerçeklik tabanlı Assassin's Creed VR oyunu, beklenen ilgiyi görmedi. İşte detaylar...



Sevilen aksiyon-macera oyunu Assassin’s Creed, sanal gerçeklik (VR) tabanlı versiyonu Nexus ile karşımıza çıkmıştı. Ancak oyun maalesef beklentilerin altında kaldı ve istenen heyecanı yaratmadı. Oyunun yapımcısı Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot konuyla ilgili yaptığı açıklamada sanal gerçekliğe yaptıkları yatırımı bir süreliğine azaltacaklarını, çünkü bu alanda gidilmesi gereken daha çok yol olduğunu söyledi.

Assassin’s Creed VR dikiş tutturamadı

Elbette insanların yıllardır sahip oldukları alışkanlıkları değiştirebilmek oldukça zor. Bu nedenle Birçok Assassin’s Creed fanı da VR fikrine henüz pek sıcak bakmıyor. Ancak yapımın satışlarının düşünüldüğü kadar da kötü olmadığı söylenebilir.

250 bin adete yakın satış yapan Assassin’s Creed Nexus, Steam üzerinden satılan diğer sanal gerçeklik oyunlarının çok önündeydi. VR kullanıcı kitlesinin oldukça küçük olduğunu da hesaba katarsak, bu istatistiklerin pek de fena olmadığını öne sürebiliriz.



Oyunun yapımcısı Ubisoft’un resmi satışlardan yaklaşık 6 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği tahmin ediliyor. Bu gelir diğer birçok yapıma göre gayet yüksek olsa da, Ubisoft gibi büyük bir firma için yeterli seviyede değil. Ayrıca sanal gerçeklik tabanlı oyunlarının yapım sürecinin, geleneksel oyunlara nazaran daha zorlu olduğunu biliyoruz.

Sektörün bir kesimi ise büyük yapım şirketlerinden ziyade, sanal gerçeklik üzerine uzmanlamış ve sadece VR oyunu üreten firmaların böyle oyunlar yapması gerektiğini savunuyor. Ancak bu firmaların çoğunluğu, iddialı ve geniş kitlelere hitap edecek VR oyunları yapacak bütçeye sahip değil.

Sony’nin de sevilen konsolu PlayStation’ın VR versiyonlarını çıkardığını hatırlıyoruz. Fakat bu cihaz da standart PlayStation’a göre oldukça az satış yaptı ve dolayısıyla istenildiği kadar yaygınlaşamadı. Şu an sanal gerçeklik tabanlı oyun yapımları için işler pek iç açıcı görünmese de, zaman ne getirir bilinmez.



[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
assassin’s, bitiyor, creed’in, macerası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Assassin's Creed Mirage'ın çıkış tarihi açıklandı: İşte oynanış fragmanı DeepSilence Oyun Haberleri 1 02 Temmuz 2023 02:37
700 TL değerindeki Assassin's Creed Valhalla kısa süreliğine ücretsiz oldu Beatrice Oyun Haberleri 2 15 Aralık 2022 19:31
Assassin’s Creed Liberation Steam Kütüphanesinden Kaldırılıyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 13 Temmuz 2022 20:05
MSI, Özel Tasarım Assassin’s Creed Valhalla Edition Kartını Duyurdu KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 20:42
Boeing'in Starliner uzay aracının ilk macerası, güzel bitti KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 20:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net