Forum Logo




Hollanda, 1 Yaşından Büyük Herkese Ötanazi Hakkı Sunacak

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Nisan 2023, 19:39   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Hollanda, 1 Yaşından Büyük Herkese Ötanazi Hakkı Sunacak




Hollanda, 1 Yaşından Büyük Herkese Ötanazi Hakkı Sunacak
Www.TrendForum.Net

2002'den bu yana 12 yaş ve üzeri bireylere ötanazi hakkı sunan Hollanda, yaş sınırını 1'e düşürüyor.
Günümüzde etik tartışmaları halen sürmeye devam eden kişinin kendi rızasıyla sağlık sorunları sonucunda ölümü tercih ettiği ‘ötanazi’ yöntemi, Hollanda’da uzun süredir yasal olarak uygulanıyor. 2002 yılında bu yöntemi ilk kez kabul eden ülke olan Hollanda, bugün kritik bir karara daha imza atacak.

Hollanda hükûmeti, bugüne kadar yalnızca 12 yaş ve üzerine sunulan ötanazi hakkında yaş sınırını neredeyse tamamen kaldırıyor. Hollanda Sağlık Bakanlığı, yaşı 1 ve üzeri olan her bireye ötanazi hakkı vermeye hazırlanıyor.

Yaşı 1 ve üzeri olan her bireye ötanazi hakkı tanınacak:

Ötanazi hakkındaki yeni düzenleme, ülkedeki çocuk hekimlerinin ısrarı sonucu yürürlüğe girecek. Hekimlerin ısrarı sonucunda uzmanlardan görüş isteyen hükûmet, 1-12 yaş aralığına da ötanazi hakkı sunulması konusunda öneri aldı.

De Telegraaf gazetesi, yeni düzenlemenin yakın zamanda kabul edilmesinin beklendiğini öne sürdü. Ötanazi hakkı, sürekli epileptik atak geçiren ve artık kesin ölümü beklenen çocuklara sunulacak. Çocuğun ne istediğini belirleyemeyeceği durumlarda karar, ebeveynleri tarafından ortaklaşa alınabilecek.

12 yaşın altına ötanazi hakkı Dünya’da bir ilk değil. Hollanda’dan önce Belçika, 2014 yılında 12 yaş altındaki çocuklara ötanazi hakkı veren ilk ülke olmuştu.

Ötanazi nedir?

Aktif ve pasif olmak üzere iki farklı prosedür ile uygulanan ötanazi, kişinin tıbbi yolla yaşamına son verilmesini sağlıyor. Aktif ötanazide kişinin ölümü bir iğne ve özel bir karışım ile olurken pasif ötanazi, kişinin mevcut tedavisinin kesilmesiyle gerçekleşiyor.

Ötanazi, Türkiye’de yasal değil. Türk Ceza Kanunu, hastaya ötanazi uygulanmasına da ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini öngörüyor. Ötanazi, günümüzde Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, Avustralya, İspanya ve ABD’nin bazı eyaletlerinde uygulanıyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, hakkı, herkese, hollanda, sunacak, yaşından, ötanazi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
30 Yaşından Sonra Anlaşılan Gerçekler devriksekiz Trend Sözlük 13 19 Aralık 2023 01:24
5 çocuğunu öldüren kadın ötanazi ile hayatına son verdi Zeytin Dünyadan Haberler 0 03 Mart 2023 12:53
18 yaşından küçüklerin telefon kullanımı yasaklandı Beatrice Dünyadan Haberler 1 20 Kasım 2022 18:06
Herkese selamlar bb Aramıza Hoş geldin 10 02 Eylül 2022 09:43
Selam Olsun Herkese Ergin Aramıza Hoş geldin 11 04 Temmuz 2022 10:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net