Forum Logo




Stephen King, En Korkunç Bulduğu Korku Filmini Açıkladı

Film tanıtımlarının ve sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Ekim 2024, 15:09   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Stephen King, En Korkunç Bulduğu Korku Filmini Açıkladı




Stephen King, En Korkunç Bulduğu Korku Filmini Açıkladı
Www.TrendForum.Net

Stephen King, şimdiye dek çekilmiş en korkunç filmi açıkladı. Usta korku yazarı, George A. Romero’nun ikonik yapımını unutamadığını dile getirdi.



Stephen King, “en korkunç film” konseptinin yapımın izlendiği yaşa göre değiştiğini belirtirken kendisini en çok etkileyen korku filmini de hayranlarıyla paylaşmaktan geri durmadı.

O (IT), Medyum (The Shining), Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary) ve Sadist (Misery) gibi unutulmaz romanların yazarı Stephen King, sinema dünyasıyla da oldukça içli dışlı bir yazar. Hem kendi yapıtlarından uyarlanan yapımlar nedeniyle hem de sıkı bir izleyici olması sebebiyle King’in adı sinema sektörüyle daima birlikte anılıyor.

Ölüm Dansı: Edebiyat ve Sinemada Korku İncelemesi’nin de yazarı olan King’e sık sık favori filmleri, beğendiği yapımlar, sektöre dair görüşleri soruluyor.

Ancak yazar, nadir de olsa bazen dijital ortamda ve gazetelerde kaleme aldığı makalelerle görüşlerini biraz daha detaylı aktarma fırsatı bulabiliyor. King’in Variety için yazdığı son makale de yazarın gözünden “Şimdiye kadar yapılmış en korkunç film?” sorusuna yanıt veriyor.



King, yazıda favori filmlerini paylaşıyor, “en korkutucu film” sorusunun filmi izleme yaşına göre değiştiğinden bahsediyor ve George A. Romero’nun yönettiği 1968 tarihli Night of the Living Dead’in (Yaşayan Ölülerin Gecesi) tüm zamanların “en korkunç korku filmi” olduğunu düşündüğünü paylaşıyor.
Stephen King’in En Korkutucu Bulduğu Film: “Night of the Living Dead”

Stephen King yazının ilgili bölümlerinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Bu soru üzerinde derinlemesine düşündüm. Belki de konunun -en korkunç korku filmi sorusunun- hak ettiğinden daha derinlemesine… ama çok fazla korku filmi izlediğim doğru. Bu yüzden belki de gerçekten de anlamlı bir sorudur.

“Benim vardığım sonuç, ‘en korkunç’ kavramının izleyicinin yaşına göre değiştiği. 16 yaşında bir çocukken en korkunç film The Haunting (Robert Wise’ın yönettiği) idi. Bir yetişkin olarak ise artan kıyamet duygusu ve gerçekten korkunç son 35 saniyesiyle The Blair Witch Project’ti (Blair Cadısı). Ama genel bir cevap vermem gerekirse George A. Romero’nun düşük bütçeli başyapıtı Night of the Living Dead’ini söylemek zorundayım.”

King, Night of the Living Dead’in en can alıcı sahnesini şu sözlerle tarif ediyor:

“Boris Karloff taklidini yapan kendini beğenmiş ağabeyi asla unutmayacağım. ‘Seni almaya geliyorlar Barbara… işte bir tanesi!’ Mezar taşları arasında tökezleyen yaşlı aylağı işaret ediyor. Ancak yaşlı aylağın yeniden canlanmış bir ceset olduğu ortaya çıkıyor ve Barbara kendini arabasına kilitlediğinde… Yağcı kardeş Johnny’nin anahtarları aldığını fark ediyor. Bu arada, yaşlı adam ona ulaşmaya çalışmakta ve izleyici onun durmayacağını anlıyor. Bu, saf bir ilkel korku anı. Barbara arabayı boşa alır (muhtemelen anahtar olmadan imkansızdır, ama bu sizin için sadece bir filmdir) ve tepeden aşağı yuvarlayarak kaçar… bir süreliğine.”



Usta yazar, Night of the Living Dead ile The Blair Witch Project arasındaki köprüyü ise şu sözlerle kuruyor:

“Sonunda kimse kurtulamaz. Bu film yıllar içinde temel gücünü kaybetti. Neredeyse Rocky Horror gibi bir Midnite Madness şakası hâline geldi. Ama ilk izlediğimde hissettiğim çaresizlikle dolu dehşeti hâlâ hatırlıyorum. Ve şimdi düşünüyorum da The Blair Witch Project ile gerçek bir benzerlik var. Her ikisinde de müzik ya çok az ya da hiç yok. Her ikisinde de tanınmamış oyuncular rol alıyor. Her ikisinde de düşük teknolojili özel efektler var. Bunlara rağmen değil, bunlar sayesinde işe yarıyorlar.”

Night of the Living Dead’in Rotten Tomatoes’taki eleştirmen skoru %95. Yapım, zombi kıyametinin yaşandığı bir evrende hayatta kalmaya çalışan küçük bir grubun hikâyesini perdeye taşıyor. Romero’nun filmi çekilmiş ilk zombi filmi olmasa da, en önemlilerinden biri olmaya devam ediyor.



Stephen King Uyarlamaları İzleyicilerle Buluşmaya Devam Ediyor

Stephen King’in Gary Dauberman tarafından uyarlanan Salem’s Lot eseri, 3 Ekim 2024’te Max’te yayına girdi. Yazarın Mike Flanagan imzasıyla perdeye taşınan novellası The Life of Chuck ise gelecek yıl vizyona girecek.

King’in bir öyküsünden Osgood Perkins’in elleriyle perdeye taşınan The Monkey de 2025 yılında izleyicileri bekleyen yapımlar arasında.

Kaynak: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, bulduğu, filmini, king, korku, korkunç, stephen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Karşı tarafın sende en çekici bulduğu şey ne olabilir? Ardaa Geri Dönüşüm Kutusu 0 22 Haziran 2023 21:40
Burak King Boyu - Burak King Kaç Yaşında - Burak King Kilosu Kaç Candres Sanatçılar 0 03 Haziran 2023 20:03
James Wan'dan Stephen King Uyarlaması Geliyor DeepSilence Film Tanıtımları 0 11 Mayıs 2023 18:02
Stephen King’in The Boogeyman Fragmanı Geldi Beatrice Film Tanıtımları 0 01 Şubat 2023 07:38
Erkeklerin çekici bulduğu kadın özellikleri Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 18 08 Ekim 2022 08:41




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net