Forum Logo




Adisebaba Tatlısı Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Ekim 2023, 00:55   #1
Çevrimiçi
Adisebaba Tatlısı Tarifi




Adisebaba Tatlısı Tarifi
Www.TrendForum.Net



Adisebaba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket vanilyalı puding
1 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt Krem şanti Yarım su bardağı soğutulmuş süt
1 paket kakaolu bisküvi
3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı
İnce kıyılmış antep fıstığı

Üzeri için:

150 gr sütlü çikolata
1.5 çay bardağı krema Böğürtlen Çilek (İsteğe göre)

Adisebaba Tatlısı Nasıl Yapılır

Vanilyalı pudingi 2 buçuk su bardağı ile karıştırın ve pişirin. Çikolatalı pudingi farklı bir kapta 2 su bardağı süt ile karıştırın ve pişirin. Ardından pudingleri soğumaya bırakın. Boş bir kabın içerisine pişirme kağıdını serin. Dolapta bekletilmiş yarım bardak soğuk sütü, krem şanti ile karıştırın. Krem şantiyi soğuyan vanilyalı pudingin içerisine ilave edin ve mikserle karıştırın. Pudingli karışımın içerisine kullanmak istediğiniz kuru kayısı, kuru incir ve kuru dutu ekleyin. Bu karışımı pişirme kalıbının içerisine dökün ve eşit olacak şekilde yayın. Kalan krem şantiyi çikolatalı puding ile karıştırın ve içerisine antep fıstığı, portakal veya limon kabuğu rendesi ilave edin. Mikserle karıştırdıktan sonra, çikolatalı pudingi, pişirme kalıbındaki vanilyalı pudingin üzerine dökün ve yayın. Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alıp ufaladıktan sonra bir kap içerisine dökün. Üzerine süt ve tereyağını ekledikten sonra karıştırın. Bisküvili karışımı, çikolatalı pudingin üzerine dökün. Karışımı eşit bir şekilde yaydıktan sonra, üzerine elinizle hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın. Daha sonra soğuması için 3-4 saat dondurucuda bekletin. Üzerini hazırlamak için, kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın. Krema kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içerisine sütlü çikolataları ekleyin. Çikolataların erimesi için kaşıkla karıştırın. Tatlı yeterince soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp ters çevirin ve başka bir kaba aktarın. Ilık çikolatalı kremayı, tatlının her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak üzerine böğürtlen, çilek dilimleri ve antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adisebaba, tarifi, tatlısı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bal Badem Tatlısı Tarifi DeepSilence Tatlılar 1 21 Eylül 2023 20:31
Sahine Tatlısı Tarifi Asi Ruh Tatlılar 2 23 Haziran 2023 14:15
Şıllık Tatlısı Tarifi Asi Ruh Tatlılar 13 18 Mayıs 2023 16:21
Sarı Mucize Tatlısı Tarifi Asi Ruh Tatlılar 0 11 Nisan 2023 15:33
Aypare Tatlısı Tarifi Beatrice Tatlılar 0 12 Aralık 2022 16:19




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net