Forum Logo




ABD Vatandaşlık ve Göçmen Hizmetleri Servisi Hacklendi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Nisan 2023, 18:43   #1
Çevrimiçi
ABD Vatandaşlık ve Göçmen Hizmetleri Servisi Hacklendi




ABD Vatandaşlık ve Göçmen Hizmetleri Servisi Hacklendi
Www.TrendForum.Net



Siber güvenlik topluluklarından vx-underground‘ın yapmış olduğu sosyal medya paylaşımına göre ABD Vatandaşlık ve Göçmen Hizmetleri Servisi hacklendi.

IntelBroker adındaki bir ilk erişim satıcısı (initial access broker), public AWS bucket’ları gezerken oldukça farklı bir arayüz keşfetti. Biraz daha kurcaladığında bu AWS bucket’ının ABD kurumlarından birine ait olduğu ve vatandaşlık bilgilerini içerdiği görüldü.

İşin dikkat çeken ve üzücü kısmı ise bu kadar kritik bilgilerin tutulduğu sistemin kullanıcı adının Admin, parolasının Password1 olması.

“İlk erişim satıcısı” terimini biraz açacak olursak, bu kimseler genellikle şirketlere veya çeşitli kurumlara yönelik ilk sızma işlemleri gerçekleştirip oluşturdukları arka kapıları karanlık marketlerde başka siber suç gruplarına pazarlıyorlar. Örneğin ransomware çeteleri veya bilgi hırsızlığına odaklanmış çeşitli oluşumlar bu tarz kişilerin genelde bir numaralı müşterisi.

Saldırgan IntelBroker, yaptığı açıklamaya göre verileri paylaşma veya satma niyetinde olmadığını bildirdi. Muhtemelen ABD’nin son zamanlarda siber suçlulara karşı yaptığı agresif operasyonlar nedeniyle dikkat çekmek istemiyor olabilir diye düşünebiliriz.

Technopat
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, göçmen, hacklendi, hizmetleri, servisi, vatandaşlık


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın en zor ve en kolay vatandaşlık veren ülkeleri hangileri? Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 04 Ocak 2023 14:34
1969, uçakta yapılan ikram servisi. Destina Kafamıza Göre 8 02 Kasım 2022 21:19
Horizon DeFi Protocol Hacklendi, 100 Milyon Dolar Çalındı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:14
Popüler Proxy Servisi RSOCKS, FBI Tarafından Kapatıldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 12:42
Ebru Gündeş'in Iraklı sevgilisi hacklendi KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 14 Haziran 2022 21:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net