Forum Logo




Apple’dan ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor: Vaziyet alın ortalık fena karışacak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Temmuz 2023, 20:16   #1
Çevrimdışı
Apple’dan ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor: Vaziyet alın ortalık fena karışacak




Apple’dan ChatGPT benzeri yapay zeka geliyor: Vaziyet alın ortalık fena karışacak
Www.TrendForum.Net



Yapay zeka, ChatGPT’nin yükselişi ile popülerlik yakaladı. Bununla beraber diğer teknoloji develeri hem yapay zeka entegrasyonuna hem de kendi modellerini geliştirmeye başladı. Şimdi ise gözler Apple’a çevrildi ve nihayet bu konuda önemli bir gelişme daha yaşandı.

Cupertino merkezli teknoloji devinin yapay zeka sohbet robotu için işe alım yapmaya başlayacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise şirketin ‘Apple GPT’ ismini verdiği sohbet robotu üzerine çalıştığı bildirildi.

”Apple GPT” için çalışmalar başladı

Bloomberg’den Mark Gurman, paylaştığı raporda Apple’ın; Open AI, Google ve diğer rakiplerine Apple GPT ile meydan okuyacağını belirtti.

Şu ana kadar Apple bu konu hakkında stratejilerini paylaşmadı, ancak şirketin gelecek yıl önemli bir duyuru yapmayı planladığı ifade edildi.



Öte yandan aynı raporda Apple GPT için, tıpkı Google Bard ve ChatGPT’de kullanılan özel bir ad olacağı ve bunun ‘Ajax’ olduğu söylendi.
Apple, yapay zekayı daha önce yasaklamıştı

Yapay zeka pek çok teknoloji devi için güvenlik riskleri taşıyordu. Apple da bunlardan biriydi. Teknoloji devi her ne kadar kendi yapay zekasını geliştirmeye başlasa da, kısa süre önce çalışanlarının yapay zekayı kullanmasını yasaklamıştı.

Son olarak Apple’ın yapay zekayı hangi alanlarda kullanacağı da epey merak konusu. Ancak firma muhtemelen Siri gibi yardımcı yeni bir asistan oluşturabilir. Bu nedenle beklemekte fayda var

Yuvarlanabilir iPhone için patent alındı

Yapay zekayı geliştirmeye ek olarak Apple, donanım tarafında da yoğun mesai harcıyor. Şirketin kısa süre önce yuvarlanabilir ekranlı bir patent aldığı ortaya çıktı.

NTV’nin haberine göre Apple’ın patent belgelerinde bir eksen etrafında bükülen ince ve esnek bir ekrana sahip, rulo şeklindeki iPhone tasarımı tüm ayrıntıları ile görüldü. Apple’ın tasarımda, ekranı çizilmelere ve diğer hasarlara karşı korumak için, ekranın üzerinde koruyucu bir cam tabakasının yanı sıra leke, buğu ve yansıma önleyici ile anti-statik katmanlar gibi yapılar yer aldı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alın, apple’dan, benzeri, chatgpt, fena, geliyor, karışacak, ortalık, vaziyet, yapay, zeka


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Masaüstü Bing’e Yapay Zeka Sesli Sohbet Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2023 17:33
Samsung, ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotu yapıyor DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Mayıs 2023 12:09
ChatGPT borsada kullanılabilir: Yapay zeka hisse senedi tahmini yapabiliyor DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 1 14 Nisan 2023 00:42
Elon Musk düğmeye bastı! Twitter'a yapay zeka geliyor DeepSilence Twitter 0 12 Nisan 2023 19:37
Beşiktaş'a yapay zeka sistemi geliyor KoJiRo Beşiktaş 0 29 Haziran 2022 18:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net