Forum Logo




Google Fotoğraflar, en çok kullanılan özelliği kaldırıyor!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Ekim 2024, 14:14   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Google Fotoğraflar, en çok kullanılan özelliği kaldırıyor!




Google Fotoğraflar, en çok kullanılan özelliği kaldırıyor!
Www.TrendForum.Net

Google Fotoğraflar uygulaması, son dönemde geçirdiği kabuk değişimini sürdürüyor. İşte en son bilgiler ve yenilikler...



Google son dönemlerde adeta yerinde duramıyor: Birçok uygulamasında ciddi değişikliklere giden teknoloji ve bilişim devi, şimdi de Fotoğraflar uygulamasında en çok kullanılan özelliklerden birini kaldırarak farklı bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. İşte uygulamaya gelecek olan güncelleme ile değişecekler…

Google Fotoğraflar, Anılar özelliğini kaldırıyor!

Google Fotoğraflar uygulamasının kodlarında yapılan incelemeye göre, kullanıcıların severek kullandığı ‘Anılar’ özelliğinde köklü bir değişikliğe gidileceği ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre, uygulamanın 7.4 sürümünde ‘Anılar’ özelliğinin yerini ‘Zaman Çizelgesi’ (Timeline) alacağına dair belirtiler bulundu.



Bu değişiklik sadece bir isim değişikliğinden ibaret olmayacak gibi görünüyor. Kodlarda bulunan ‘Anılarınızı Koleksiyonlar’da bulabilirsiniz’ ifadesi, sevilen özelliğin farklı bir bölüme taşınacağını gösteriyor. Bu durum, yeni gelecek ‘Zaman Çizelgesi’ özelliğinin işlevinin ne olacağı sorusunu da beraberinde getiriyor.

Google bu yeni hamlesiyle, fotoğrafları daha kronolojik ve düzenli bir yapıda sunmayı düşünüyor olabilir. Ancak şirket, eski Anılar özelliğini de Koleksiyonlar sekmesi altında koruyarak, kullanıcıların alışkanlıklarını tamamen değiştirmek istemiyor gibi görünüyor. Bununla birlikte geçmişte de gördüğümüz üzere farklı sekmelere alınan eski özellikler, genelde kısa bir süre sonra tedavülden kalkıyor.

Bunun yanı sıra, Google Fotoğraflar uygulamasına başka yenilikler de geliyor. Android versiyonunda daha modern bir video oynatıcının test edildiği belirtiliyor. Günümüzün en önemli konularından biri olan yapay zeka ile üretilmiş görsellerin tespiti konusunda da yeni özellikler geliştirildiği söyleniyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir fotoğrafın yapay zeka tarafından mı yapıldığı yoksa gerçek bir kamera ile mi çekildiğini daha kolay anlayabilecek.

Tüm bu özelliklerin kullanıcıların tamamına ne zaman sunulacağı şimdilik belirsiz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çok, fotoğraflar, google, kaldırıyor, kullanılan, özelliği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
X, beğeni sayısını kaldırıyor mu? KoJiRo Twitter 0 08 Mart 2024 14:53
YouTube artık unutulan özelliğini kaldırıyor! DeepSilence YouTube 0 27 Mayıs 2023 10:26
YouTube artık unutulan özelliğini kaldırıyor! DeepSilence YouTube 0 27 Mayıs 2023 10:12
Microsoft, Hava Durumu Uygulamasından Reklamları ve Haberleri Kaldırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Mayıs 2023 17:07
Rufus 3.19, Windows 11 Kurulumunda Hesap Gereksinimini Kaldırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 12:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net