Forum Logo




Microsoft, Yapay Zeka Modeli Oluşturmak için Be My Eyes ile Ortaklık Kuruyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Ekim 2024, 14:12   #1
Çevrimiçi
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Microsoft, Yapay Zeka Modeli Oluşturmak için Be My Eyes ile Ortaklık Kuruyor




Microsoft, Yapay Zeka Modeli Oluşturmak için Be My Eyes ile Ortaklık Kuruyor
Www.TrendForum.Net



Görme engelli insanlara yardım etmek için kurulmuş Be My Eyes şirketine göre, dünya üzerinde kör ya da daha az gören toplam 340 milyon insan bulunuyor. Şirket bugün, görme engelli insanlara yardım edebilme adına yapılacak yapay zeka modelleri için Microsoft ile yaptığı ortaklığı duyurdu.

Be My Eyes, yaptığı bir basın açıklamasında, yapay zeka modellerini eğitmeye yardımcı olması için Microsoft’a video verileri göndereceğini belirtti. Şirket bu yeni anlaşma sayesinde Microsoft ile sadece video verilerinin paylaşılacağını belirtiyor.

Şirket videoları göndermeden önce bu videolardan kullanıcı adlarını, hesap adlarını ve diğer kişisel bilgileri gösteren meta verilerini kaldıracak. Ayrıca video verileri Microsoft’un yapay zeka modellerini eğitmek dışında herhangi bir pazarlama veya diğer hizmetler için kullanılmayacak.

Microsoft ise kendi blog yazısında bu yeni ortaklığın nasıl ilerleyeceğini ve yapay zekanın görme engelli insanlara nasıl yardımcı olacağını belirtti. Şirket ayrıca Apple, Google, Meta ve Amazon gibi diğer şirketler gibi Konuşma Erişilebilirliği Projesi kapsamında Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi ile birlikte çalışıyor.

Yeni yapay zeka projelerinin insan hayatını kolaylaştırma konusunda ne kadar başarılı olduğu aşikar. Ancak kısa süre içerisinde popülerleşen ve oldukça yaygınlaşan yapay zeka kullanımı birtakım problemleri de beraberinde getiriyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
eyes, için, ile, kuruyor, microsoft, modeli, oluşturmak, ortaklık, yapay, zeka


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google, Yeni Yapay Zeka Görüntü Oluşturma Modeli ImageFX’i Piyasaya Sürüyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Şubat 2024 14:03
Microsoft, Küçük ve Daha Ucuz Bir Yapay Zeka Modeli İçin Çalışıyor Olabilir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Ocak 2024 15:52
Microsoft, Not Defteri İçin Yapay Zeka Yazma Yardımı Özellikleri Ekleyecek KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Ocak 2024 13:11
SabancıDx ve Microsoft, Türkiye’de Yapay Zeka Destekli Hibrit Bulut Çözüm Merkezi Kuruyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Aralık 2023 19:24
Japonya ve ABD, 2nm Çip Üretimi İçin Ortaklık Kuruyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net