Forum Logo




Kazakistan Hükümeti Aktivistlere Karşı Casus Yazılım Kullanıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Haziran 2022, 21:15   #1
Çevrimdışı
Kazakistan Hükümeti Aktivistlere Karşı Casus Yazılım Kullanıyor




Kazakistan Hükümeti Aktivistlere Karşı Casus Yazılım Kullanıyor
Www.TrendForum.Net



Güvenlik araştırmacıları muhtemelen Kazakistan hükümetinin muhaliflere ve aktivistlere karşı casus yazılım kullandığını ortaya çıkarttı.

Geçtiğimiz hafta Lookout tarafından yayınlanan rapora göre, muhtemelen hükümet yetkilileri olduğu düşünülen kimseler, kurbanlarına “Hermit” adı verilen kurumsal düzeyde gelişmişliğe sahip bir casus yazılımı bulaştırmaya çalışıyor.

Hermit, İtalyan şirketi RCS Lab tarafından geliştirilmiş oldukça sofistike bir mobil uzaktan yönetim aracı. Firmanın kitlesel gözetim ve casusluk amacıyla 2003 yılından beri çeşitli müşterileri için zararlı yazılımlar geliştiren Hacking Team ile işbirliği yaptığı biliniyor. Hacklenmesi sonrası kapanan ve Memento Labs adıyla yeniden doğan şirket ve uzantıları uzun bir süredir piyasada gözükmüyordu denilebilir.

İddiaya göre Kazakistan’daki olayın failleri hedeflerine zararlı yazılımı bulaştırmak için Çinli bir telefon üreticisi olan OPPO’dan gelmiş gibi gözüken sahte SMS’ler gönderdi. SMS’ler içerisinde yer alan linkler ise OPPO’nun daha önceden çevrimdışı olmuş Kazakça destek sayfasına gidiyordu.

Kurbanların linke tıklaması sonrası casus yazılım arka planda akıllı telefona yükleniyor ve Kazakistan’ın başkenti olan Nur-Sultan’daki bir komuta kontrol sunucusu ile bağlantı kuruyor.

Lookout’ta çalışan güvenlik araştırmacılarından Paul Shunk, yaptığı açıklamada Kazakça konuşan kişilerin hedeflenmesi ve komuta kontrol sunucusunun konumundan yola çıkarak bu zararlı yazılım kampanyasının Kazakistan’daki bir idari yapı tarafından yönetiliyor olabileceğini söyledi.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aktivistlere, casus, hükümeti, karşı, kazakistan, kullanıyor, yazılım


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ailenize karşı kırgınlıklarınız var mı? Never Give Up Kafamıza Göre 7 28 Temmuz 2022 00:04
BenQ’dan İnteraktif Ekranlar İçin İşbirliğini Artıran Yazılım KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 30 Mayıs 2022 19:43
Yazılım Sektöründe Dengeleri Değiştirecek Hamle KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:46
Hacker'lar, Snake Keylogger'ı dağıtmak için şimdi de PDF dosyalarını kullanıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 05:00
Cehalete Karşı Verilen Savaş Never Give Up Never Give Up 0 11 Mayıs 2022 20:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net