Forum Logo




Biraz Nostalji: JavaScript Tabanlı Windows 95 Uygulaması Geliştirildi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Ekim 2022, 10:58   #1
Çevrimiçi
Biraz Nostalji: JavaScript Tabanlı Windows 95 Uygulaması Geliştirildi




Biraz Nostalji: JavaScript Tabanlı Windows 95 Uygulaması Geliştirildi
Www.TrendForum.Net



Windows 95, işletim sistemi tasarımı konusunda bir dönüm noktasıydı. Bu sürümle birlikte masaüstü, görev çubuğu ve başlat butonu gibi halen kullandığımız pek çok şey PC’lere gelmişti. Şimdi Windows 11 22H2 güncellemesi yayınlandı ve Windows 12 işletim sistemine ait olabileceği tartışılan bazı resmi sunum görselleri internet ortamında dolaşıyor.

Slack geliştiricisi Felix Rieseberg, uygulama olarak çalışabilen bir çapraz platform Windows 95 işletim sistemi (v3.1.1) geliştirdi. Bu sürece CSS ve JavaScript gibi web teknolojileriyle masaüstü uygulamaları oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı Electron yazılımı öncülük etti.

Eğer eski yıllara doğru giderek bir nostalji yapmak istiyorsanız 316 MB’lık .exe dosyasını bu bağlantıdan veya GitHub aracılığıyla indirebilirsiniz. Kurulum yapmadan dosyayı basit bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Ek olarak, Windows 95 Linux ve Mac işletim sistemleri için de bir dosya hazırlanmış.

Windows 95 bir kenara, Rieseberg uygulamaya Netscape Navigator’ın yanı sıra Wolfenstein 3D, A10 Tank Killer ve Doom gibi klasik oyunları dahil etmiş. Bu proje, aynı zamanda Electron’un Windows (32-bit, 64-bit, ARM64), Mac (Intel, Apple M1) ve Linux (64-bit, ARM64, ARMv7) sürümleriyle platformlar arası uygulama geliştirme yeteneklerine sahip olduğunu da gösteriyor. Son olarak, Rieseberg şu sözleri ekliyor:

“Windows 95’in tamamen JavaScript ile yazıldığını unutmayın, bu sebeple beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Uygulama bir eğitim lisansı altında sunuluyor ve Microsoft tarafından onaylanmış değil.“

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
biraz, geliştirildi, javascript, nostalji, tabanlı, uygulaması, windows


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Biraz politik biraz protest Er Şaban Feeds 1 03 Ağustos 2022 21:49
Windows 11 Kamera Uygulaması QR Kod Desteği Kazanıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:23
Intel DG1 GPU, AMD Tabanlı Sistemde Çalıştırıldı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 12 Temmuz 2022 10:04
Windows Fotoğraflar Uygulaması Microsoft Edge’e Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Temmuz 2022 09:59
Havadan Tatlı Su Üretebilen 'Süper Emici Jel' Geliştirildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 28 Mayıs 2022 20:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net