Forum Logo




Samsung Galaxy Note 4 Nasıl Hızlandırılır?​


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Haziran 2023, 15:55   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
Samsung Galaxy Note 4 Nasıl Hızlandırılır?​




Samsung Galaxy Note 4 Nasıl Hızlandırılır?​
Www.TrendForum.Net

Samsung Galaxy Note 4 Nasıl Hızlandırılır?​

1. Adım

Özellikle telefonların aşırı akıllanması nedeniyle, cihazlarınızda belki de senede 1 kere kullandığınız onlarca özellik bulunmaktadır ve bu özelliklerin bildirim menüsünde yer alan kısayolları vardır. İşe ilk olarak bunlardan kullanmadıklarınızı kapatarak başlayalım. Cihazınızın ana ekranındayken, bildirim çubuğunuzu aşağıya doğru kaydırarak açın. Ardından Bildirim çubuğunun sağ en üst köşesinde (ayarlar işaretinin sağında) yer alan, bildirim çubuğu kısayolları menüsü genişletme ikonuna tıklayın. Bu bölümden kullanmadığınız tüm uygulamaları kapatın. (Örn: Senkronizasyon, Yan tuş paneli, Çoklu pencere, Akıllı Bekleme)

2. Adım

Özellikle her gün kullandığınız uygulamalar ve neredeyse hiç kullanmadığınız uygulamalar da cihazınızı ağırlaştırır. Her gün kullandığınız uygulamaların biriken verileri yüzünden cihazınız zorlanırken, aynı zamanda hiç kullanmadığınız ancak telefonunuzun çalıştırdığı uygulamalar da cihazınızın performansının düşmesine neden olur. İşte tam da bu sorunları ortadan kaldırmak için “Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi” bölümüne girerek, (Galeri, Rehber, Müzik gibi uygulamalar dışında) Facebook, Instagram, Twitter gibi uygulamaların içerilerine girerek Veriyi Sil seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, uygulamadan çıkışınızı yapar ancak buna ek olarak da tüm gereksiz arkaplan verilerini siler, cihazınız böylelikle hızlanmış olur. Ayrıca hesabınıza giriş yaptığınızda diğer tüm bilgileriniz sapasağlam yerinde durur.

Bunun dışında yine cihazınızı hızlandırmak için “Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi” bölümüne girerek kullanmadığınız uygulamaları seçtikten sonra (bilmediğiniz uygulamalar için denemeyin) “Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

3. Adım

Özellikle ekran animasyonları cihazınızı çok yavaşlatabilir, menü arası geçişlerde donmalar yaşamanızı, uygulamaları açarken cihazınızın zorlanmasına neden olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve Note 4’ü hızlandırmak oldukça basit. Ayarlar menüsünde yer alan Geliştirici Seçenekleri’ni etkin hale getirin. Ardından Geliştirici Seçenekleri menüsünden, Pencere Animasyonu, Geçiş Animasyonu Ölçeği ve Animatör Süre Ölçeğini tamamen kapatın ya da 0.5x seviyesine düşürün. Böylece cihazınız eskisine oranla daha hızlı ve çok daha performanslı olacaktır.

4. Adım

Ana ekran geçişleri ve yine ana ekranda yer alan Flipboard sayfası da cihazınızın zorlanmasına neden olur. Cihazınızın hızlanması için ana sayfadayken, menü tuşuna basılı tutun ve açılacak menüden Ana Ekran Ayarları seçeneğini seçin. Karşınıza iki seçenekli bir menü çıkacaktır. Bunlardan ilki olan Geçiş Efekti seçeneğine tıklayarak Hiçbiri butonunu işaretleyin. Ardından bir önceki menüye dönün ve Flipboard Briefing seçeneğinin sağındaki kutucuğa tıklayarak seçim işaretini kaldırın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
galaxy, hızlandırılır​, nasıl, note, samsung


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Samsung Galaxy S6’ya Ayarlar Bölümünden Nasıl Reset Atılır?​ Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:55
Galaxy S4’e Arayüzden Nasıl Reset Atılır?​ Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:55
Samsung Galaxy S6′ya Arayüzden Nasıl Reset Atılır?​ Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:54
Samsung Galaxy Note 3 Nasıl Hızlandırılır?​ Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:54
Samsung Galaxy S6 Plus hızlı şarj çalışmıyor ne yapmalıyım?​ Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net