Forum Logo




Huawei nova Y70 – Öne Çıkan Özellikler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Ağustos 2022, 21:20   #1
Çevrimdışı
Huawei nova Y70 – Öne Çıkan Özellikler




Huawei nova Y70 – Öne Çıkan Özellikler
Www.TrendForum.Net



Huawei nova Y70, şirketin orta segment cihazları arasında kendine yer buluyor. Huawei, yeni nova Y70 modeliyle birlikte büyük kapasiteli pil, hızlı şarj, büyük ekran ve üçlü bir arka kamera kurulumu sunuyor. Ayrıca Huawei’nin kendi yazılımı içerisinde yapabileceğiniz ayalamalarla çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Huawei nova Y70 – Ekran ve Tasarım Özellikleri

Cihaz üç farklı renk seçimi ile gelirken, bizim için gönderilen test sürümü geceyarısı siyahı olarak geçiyor. Üç renk seçeneğinin de arka yüzeyi plastik olmasına rağmen çok şık ve parlak bir görüntü sunuyor. 168.3 mm uzunluğa ve 77.7 mm genişliğe sahip olan telefonun, 6000 mAh dev batarya kapasitesine rağmen 8.98 mm kalınlık sunması da bir başka önemli özelliği.

HUAWEI nova Y70 modeli, 6.75 inç boyutunda büyük bir ekrana sahip. TFT LCD tipi panelden oluşan bu ekran 1600×720 (HD+) çözünürlüğe sahip ve 16.7 milyon renk üretebiliyor.

HUAWEI nova Y70’in kalbinde HUAWEI tarafından tasarlanmış HiSilicon Kirin 710 çipset yer alıyor. Bu çipset, 12nm üretim sürecine dayanıyor ve 8 çekirdeğe sahip. Bunlar sırasıyla 4 adet 2.20 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A73 ve 4 adet 1.70 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A53’ten oluşmakta. İşlemci çekirdeklerine ise ARM Mali-G51 MP4 grafik birimi eşlik ediyor.

nova Y70’in RAM ve depolama kapasitesi oldukça makul. Cihaz 64 GB ve 128 GB depolama seçeneği sunuyor. RAM tarafında geldiğimizde ise 4 GB ve 8 GB seçeneklerini görüyoruz. Ayrıca cihazın kapasitesini artırmak isteyen kullanıcılar 512 GB’a kadar Micro SD kart takma şansına sahip.



Yazılım Özellikleri

Yeni akıllı telefon kutudan HUAWEI’nin işletim sistemi olan HarmonyOS 2 tabanlı EMUI 12 ile satışa sunuluyor. Ve diğer cihazlarda olduğu gibi uygulama yükleme ve güncelleme işlemleri AppGallery üzerinden yapılıyor.

Huawei App Gallery nova Y70’in kalbini oluştururken, Huawei’nin kendi servisleri aktif bir şekilde cihaza yüklü geliyor. Ayrıca App Gallery veya Petal Seach üzerinden arama yaparak App Gallery’de olmayan uygulamaları bile kolayca telefona yükleyebiliyorsunuz. WhatsApp, Facebook, Instagram ve Netflix gibi popüler telefon uygulamaları nova Y70’te sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

Ayrıca yine Huawei App Gallery üzerinden indirebileceğiniz GSpace uygulaması ile Google Play Store ve Google servislerine ulaşabiliyorsunuz. Böylece YouTube, Gmail gibi popüler Google uygulamalarını hiçbir sorun yaşamadan nova Y70’te kullanabiliyorsunuz. Üstelik bu uygulamaları indirip aktif ettikten sonra cihaz arayüzüne kısayollarını oluşturabilir ve her seferinde GSpace’e girmeden de kullanabilirsiniz.

Kamera Özellikleri

HUAWEI’nin yeni akıllı telefonu, yukarıda da bahsettiğimiz üzere 3 adet arka kamera sensörüyle geliyor. Bunlar 48 MP çözünürlüğe sahip ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera, 5 MP çözünürlükte 120 derece ultra geniş açı ve f/2.2 diyafram açıklığı sunan ikinci kamera ve 2 MP çözünürlükle gelen derinlik kamerasından oluşuyor.

Cihazın ön yüzündeki damla çentikte yer alan selfie kamerası 8 MP çözünürlükle gelirken, f/2.0 diyafram açıklığı sunuyor.

Batarya ve Hızlı Şarj

HUAWEI nova Y70, giriş seviyesi modellerde artık aşina olduğumuz büyük kapasiteli pil ile geliyor. 6000 mAh kapasiteli bir lityum iyon pil bulunduran cihazın hızlı şarj desteği ise 22.5W. Batarya açısından son derece güçlü bir cihaz olan nova Y70 standart kullanımda 3 güne varan pil ömrü sunabiliyor. Ayrıca cihazın Tip C bağlantısını kullanarak diğer aksesuar veya cihazlarınızı da şarj edebiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde batarya testinde 20 saat 19 dakika sonuç alarak şu ana kadarki en iyi sonuçlardan birini almayı başardı.



Bağlantı Seçenekleri

Bir akıllı telefon için en önemli detaylardan biri de aslında kablosuz bağlantı teknolojileridir. Ancak HUAWEI nova Y70 giriş seviyesi bir model olduğundan, en son standartları göremiyoruz. nova Y70, Wi-Fi 4 (802.11b/g/n, 2.4 GHz) ve Bluetooth 5.1 kablosuz iletişim teknolojilerine sahip. Bununla birlikte kablolu bağlantı noktasında da Type-C stilinde USB 2.0 portu ve 3.5mm kulaklık portunu görüyoruz.

HUAWEI nova Y70, Türkiye’de HUAWEI Online Mağaza aracılığıyla satışa çıktı. Yeni akıllı telefon ülkemizde yalnızca 4 GB RAM ve 128 GB depolama seçeneğiyle satılıyor. Söz konusu varyantın fiyatı ise 4.999 TL.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çıkan, huawei, nova, y70, öne, Özellikler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Huawei MatePad 10.4 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:54
Huawei MateBook D16 2022 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 26 Haziran 2022 12:52
HUAWEI WATCH FIT 2 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:34
Huawei Watch GT 3 Pro – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 28 Mayıs 2022 10:21
Realme GT Neo 2 ve Buds Air 3 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 28 Mayıs 2022 08:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net