Forum Logo




Gazlı biber dolması tarifi

Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Temmuz 2024, 07:20   #1
Çevrimiçi
Gazlı biber dolması tarifi




Gazlı biber dolması tarifi
Www.TrendForum.Net



İçindekiler
35 orta boy kapya biber
400 gr konserve nohut
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 orta boy kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet acı kırmızı biber
2,5 su bardağı su
6 dal taze nane
2/3 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı su

Bu tarifle 35 orta boy kapya biberi doldurabilirsiniz.

Böylece bolca yapıp komşunuza, eşinize, dostunuza ikram edip, yemek vasıtasıyla paylaşma hissinin verdiği keyfi yaşayabilirsiniz.

Gelelim tarife; 3 orta boy soğanı ince ince kıyın. 1/2 çay bardağı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. İçine 1,5 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin ve biraz kavurun. Bir parmak büyüklüğünde acı kırmızı biberi ince ince doğrayıp ekleyin. İsteğinize göre tuz serptikten sonra 2,5 su bardağı suyu tencereye koyun ve suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika ön pişirmesini yapın.

Tencereyi ateşten aldıktan sonra ince ince doğradığınız 6 dal nane ve 2/3 bağ maydanozu ekleyin. 1 çorba kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 çorba kaşığı nar ekşisini ekleyip tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırın. 1 çay bardağı daha zeytinyağı ve 400 gr.lık konserve nohut ve fasulyeden birer kutu ekleyip tüm iç malzemesi kaynaşıncaya kadar karıştırın. Soğuması için kenarda bekletin.

Bu arada 35 adet orta boy kapya biberin kapaklarını yarım keserek suda 15 dakika haşlayın ve ardından kapya biberi çıkarıp soğuk suya koyun. İç malzemenizle biberlerinizi doldurun. Geniş bir tencerenin dibini zeytinyağı ile yağlayın, mümkünse üst üste gelmeyecek şekilde dolmaları dizin. Dolmalarınız dağılmasın diye üzerini tabakla kapatın ve üzerine 1/2 çay bardağı su ekleyin. Önce kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra kapağını açıp, orta ateşte dibi hafif tutana kadar pişirin.

Halkımızın bütün fertlerine sabır, huzur ve mutluluk diliyorum. Büyük bir sofrada tüm farklılıklarımızla, çeşit çeşit dolmalarımız, içkimiz ve ayranımızla doya doya muhabbet ettiğimiz hoşgörü ve sevgi dolu günler.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
biber, dolması, gazlı, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kırmızı Biber Çorbası Tarifi Beatrice Çorbalar 0 25 Eylül 2023 13:03
Rüyada Biber Dolması Yemek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 26 Haziran 2023 07:12
But Dolması Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 15 24 Haziran 2023 19:11
Kilo Verdiren Acı Biber Çayı Hazırlanışı - Acı Biber Çayı Tarifi - Acı Biber Çayı Nasıl Yapılır? Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 1 02 Haziran 2023 15:52
Etli Kırmızı Biber Dolması Beatrice Trend Yemek Tarifleri 1 18 Mayıs 2022 16:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net